PROMENE DONOSI ČOVEK, NE MAŠINA!

Vizija festivala

Zašto 4.0 FEST?

Ceo Univerzum menja oblik bez prestanka. Promene i ciklusi su prirodne pojave koje čovek mora da prati. Svaka promena donosi rizik, ali ipak je najveći rizik ne rizikovati. Profesija kojima čovek može da se bavi tokom celog života sve je manje. Čak i one zahtevaju konstantnu nadgradnju znanja i praćenje tehnološkog napretka. Pravila igre na tržištu rada takođe se menjaju.

4.0 je u okviru 4.0 FEST-a simbol za zanimanja koja nastaju razvojem Industrije 4.0. Big data analitičar, jutjuber, e-bike dostavljač hrane, specijalista cloud kompjutinga, blokčejn app developer, dron pilot, koreograf dronova ili specijalista za odnose sa milenijalcima (Millennial Generational Experts)… za neke ni sami ne znamo kako bismo ih preveli. Ali da, to su poslovi koje ljudi danas rade i od kojih žive i izdržavaju svoje porodice. Retko koji od tih poslova je postojao pre samo pet godina. Zamislite šta nas tek čeka za samo pet godina. Mi smo tu da ti na različite načine skrenemo pažnju na sve turbulencije u digitalnom svetu.

4.0 FEST 2021.

Ovogodišnji 4.0 FEST biće održan u hibridnoj formi - kombinaciji live eventa i onlajn i virtuelnog iskustva.
Kreirali smo 4.0 COMPASS - prvu aplikaciju koja te usmerava kroz Industriju 4.0. Rešavanjem teksta aplikacija ti daje odgovore u kojim oblastima bi bilo najbolje da započneš svoju karijeru, uzimajući u obzir tvoje afinitete i sklonosti.

4.0 VR je virtuelni festivalski prostor koji smo prošle godine prvi napravili na ovim prostorima, prinuđeni da nađemo rešenje kako organizovati festival bez prisustva publike, a da ne napravimo još jedan Zoom webinar. Sve sadržaje o kojima bismo inače pričali na festivalu, snimili smo i emitovali u okviru virtuelnog modela. Ovaj pristup nam se toliko svideo, da smo rešili da ove godine odemo korak dalje, unapredimo model i napravimo potpuno novu formu medijskog izveštavanja. Novi model će sadržati bitne informacije prezentovane kroz nešto što najviše podseća na video igricu.

Live event podrazumeva 4.0 KARAVAN - putujuću digitalnu interaktivnu postavku koja te vodi kroz Industriju 4.0 i sve njene aspekte. Postavka će biti dostupna od 5. oktobra u Nišu, Čačku, Kragujevcu, Novom Sadu i Subotici, a nakon toga će se velika završna žurka održati u Beogradu. Čekamo te!