PROMENE DONOSI ČOVEK, NE MAŠINA!

Vizija festivala

Zašto 4.0 FEST?

Ceo Univerzum menja oblik bez prestanka. Promene i ciklusi su prirodne pojave koje čovek mora da prati. Svaka promena donosi rizik, ali ipak je najveći rizik ne rizikovati. Profesija kojima čovek može da se bavi tokom celog života sve je manje. Čak i one zahtevaju konstantnu nadgradnju znanja i praćenje tehnološkog napretka. Pravila igre na tržištu rada takođe se menjaju.

4.0 je u okviru 4.0 FEST-a simbol za zanimanja koja nastaju razvojem Industrije 4.0. Big data analitičar, jutjuber, e-bike dostavljač hrane, specijalista cloud kompjutinga, blokčejn app developer, dron pilot, koreograf dronova ili specijalista za odnose sa milenijalcima (Millennial Generational Experts)… za neke ni sami ne znamo kako bismo ih preveli. Ali da, to su poslovi koje ljudi danas rade i od kojih žive i izdržavaju svoje porodice. Retko koji od tih poslova je postojao pre samo pet godina. Zamislite šta nas tek čeka za samo pet godina. Mi smo tu da ti na različite načine skrenemo pažnju na sve turbulencije u digitalnom svetu.

4.0 FEST 2022.

Četvrti po redu 4.0 FEST biće održan u hibridnoj formi - kombinaciji live eventa i onlajn i virtuelnog iskustva. Velika konferencija održava se 30. septembra na beogradskom Dorćol Platz-u, a online događaj dostupan je u okviru vitruelne ture - 4.0 VR.
Kreirali smo 4.0 COMPASS - prvu aplikaciju koja te usmerava kroz Industriju 4.0. Rešavanjem teksta aplikacija ti daje odgovore u kojim oblastima bi bilo najbolje da započneš svoju karijeru, uzimajući u obzir tvoje afinitete i sklonosti.

4.0 VR je virtuelni festivalski prostor koji smo 2020. godine prvi napravili na ovim prostorima, prinuđeni da nađemo rešenje kako organizovati festival bez prisustva publike, a da ne napravimo još jedan Zoom webinar. Sve sadržaje o kojima bismo inače pričali na festivalu, snimili smo i emitovali u okviru virtuelnog modela. Ovaj pristup nam se toliko svideo, da smo rešili da ove godine odemo korak dalje, unapredimo model i napravimo potpuno novu formu medijskog izveštavanja. Novi model će sadržati bitne informacije prezentovane kroz nešto što najviše podseća na video igricu.

Live event podrazumeva 4.0 FEST - događaj koji predstavlja digitalnu interaktivnu postavku koja te vodi kroz Industriju 4.0 i sve njene aspekte i konferenciju koju čine 3 panela sa trenutno najznačajnijim temama iz oblasti digitalizacije poslovanja. Posebnu pažnju smo posvetili ženama preduzetnicama i predstavljanju obuka i kurseva dostupnih online. Cilj nam je jako, ravnopravno i digitalno pismeno društvo i demistifikacija svih naizgled rogobatnih pojmova iz IT sfere. Ovo je mesto gde možeš pronaći dovoljno informacija da započneš ili promeniš svoju karijeru.

Sektori

4.0 FEST otvara mogućnost da saznaš kako će Industrija 4.0 uticati na zanimanja u okviru sledećih oblasti:

Filter

Informacione tehnologije

azbuka novog doba

Obrazovanje

prosveta u tami svetlećih kutija

Infrastruktura

pametna rešenja za pametne ljude

Turizam

se vraća na velika vrata

Finansije

klizav, dinamičan i izazovan teren

Ekologija

i pametno i zeleno

Državna uprava

kao temelj civilizovanog društva

Zdravstvo

zdravlje ≠ igrica