Beograd, Srbija / Čačak, Srbija

C

PROMENE DONOSI ČOVEK, NE MAŠINA!

4.0
Vizija festivala

Zašto 4.0 FEST?

Ceo Univerzum menja oblik bez prestanka. Promene i ciklusi su prirodne pojave koje čovek mora da prati. Promena donosi rizik, ali ipak je najveći rizik ne rizikovati. Profesija kojima čovek može da se bavi tokom celog života sve je manje. Čak i one zahtevaju konstantnu nadgradnju znanja i praćenje tehnološkog napretka. Pravila igre na tržištu rada takođe se menjaju.

Celokupan koncept festivala zamišljen je tako da publici predstavi Industriju 4.0, koju prati najbrže nadolazeća revolucija. Koji su trendovi? Koje veštine i osobine su potrebne, a koje oblasti daju najviše mogućnosti za zarađivanje novca? Ka čemu će se svetska ekonomija okrenuti u trenutku nezapamćene krize za moderno društvo? O svemu tome od poslodavaca budućnosti, kreatora poslovnih javnih politika, univerzitetskih profesora, uspešnih preduzetnika u neposrednoj, festivalskoj atmosferi možeš da čuješ jedino na 4.0 FEST-u. 

Ove godine čitav festivalski prostor izmešten je u virtuelnu realnost, čime smo postali prvi VR festival u ovom delu Evrope. Sve diskusije su snimljene i biće online 20. i 21. oktobra, a organizovaćemo i dva promo dana - u Beogradu i Čačku, gde ćeš moći da iskusiš pravo VR iskustvo, u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških mera. Za tačne datume prati nas na kanalima društvenih mreža, pošto su na otvorenom, datum održavanja zavisi od vremenskih uslova. Čekamo te!

Gde?

Beograd, Srbija / Čačak, Srbija

Kada?

20. i 21.10. Beograd / 03.11. ČačakSektori

4.0 FEST otvara mogućnost da saznaš kako će Industrija 4.0 uticati na zanimanja u okviru sledećih oblasti:

image

3D Štampa

Kako iz štampača izađe vitalan ljudski organ sa svim biohemijskim i fiziološkim funkcijama? Ko štampa zgrade i da li se to isplati?

image

E-commerce

Da li je e-commerce definitivno budućnost trgovine? Koliko mali lokalni online prodavci mogu da se izbore sa gigantima nove ekonomije? Šta podrazumeva digitalno bankarstvo?

image

Ekologija za 21. vek

Da li smo svesni posledica mehaničkih radnji koje svakodnevno obavljamo? Kako digitalno reciklirati? Da li je budućnost gradnje u recikliranim sirovinama?

image

Finansije budućnosti

Kuda svet ide kada su decentralizovane digitalne tehnologije u pitanju? Da li se blokčejn sistem može primeniti samo u sistemu kriptovaluta ili je decentralizacija javne uprave ono što svi čekamo?
image

Gradovi budućnosti

Šta su zapravo gradovi budućnosti i koliko smo daleko od ovog koncepta na teritoriji naše države? Da li zgrade zaista mogu biti samoodržive?

image

Hrana budućnosti

Šta ćemo jesti i ko će tu hranu pripremati? Da li je digitalizacija proizvodnih procesa bacila u zaborav većinu zanimanja iz ovog sektora?

image

Informacione tehnologije

Da li danas apsolutno svako zanimanje zahteva poznavanje i primenu IT veština? Kako posluju freelanceri? 

image

Kultura budućnosti

Gde je budućnost kulture u digitalnom svetu? Da li je autorsko umetničko stvaralaštvo nešto što gubi na vrednosti ili mu digital daje posebnu vrednost?

image

Mediji i industrija zabave

Kako muzičari i različiti izvođači mogu da zarađuju online? Da li gejming industrija zaista donosi profitabilna zanimanja? Gde je budućnost televizije?

image

Obrazovanje za budućnost

Da li takozvana "digital born" generacija zaista može da uči na isti način kao se učilo vekovima unazad ili je ipak obrazovnom sistemu neophodna najveća revolucija do sada?

image

Budućnost prava

Da li su moralna i etička načela nepromenjena još od Antičke Grčke ili digitalni svet piše nove zakone? Kako u digitalnom svetu zaštititi intelektualno stvaralaštvo?

image

Sport budućnosti

Gde je budućnost poslovanja u sportu u trenucima kada su fizički kontakti zabranjeni? Da li je e-sport zaista sport?

image

Zdravstvo

Zdravstveni sistem našao se pred jednom od najvećih kriza savremenog doba. Koliko smo daleko od online lečenja? Kako izgleda 5G operacija gde lekara od pacijenta deli 3000 km?


Sajt www.40fest.rs koristi kolačiće radi neprekidnog rada na sajtu, pružajući bolju funkcionalnost i korisničko iskustvo, za analizu korištenja internet stranice i u reklamne svrhe. Klikom na "Prihvatite", slažete se da kolačiće koristite u svrhe navedene u nastavku. Podešavanja kolačića možete promeniti u bilo kom trenutku.

x