4.0 FEST 2020.

Preživeli smo! Ove godine nam je to bio glavni izazov. Uspeli smo da napravimo PRVI VIRTUELNI FESTIVAL u ovom delu Evrope i na to smo izuzetno ponosni. Napravili smo iskorak ka novom vremenu i novom festivalskom iskustvu, a obećavamo da ćemo u godinama koje dolaze dati sve od sebe da budemo što bolji, da postanemo jedinstveni servis gde možete dobiti apsolutno sve informacije o uticaju digitalizacije na tržište rada.

Hvala vam što nas pratite, hvala na svakom pregledu, hvala ekipi koja nije odustala i koja je uspela da realan prostor izmesti u neku novu realnost! Hvala svim učesnicima, kojih je ove godine bilo preko 50, čak i u vanrednim okolnostima. Spremamo mnogo toga, a do tada bacite pogled na diskusije od ove godine i prošetajte kroz VR prostor, posetite 4.0 FEST 2020.

Jedina konstanta u univerzumu je promena

Svoje znanje i iskustvo sa nama su podelili:

Menadžer logistike i usluga korisnicima za Zapadni Balkan

Željko Šaravanja

Menadžer logistike i usluga sa 16 godina iskustva u FMCG industriji u okviru kompanije Pepsico, Coca-Cole i fabrike sokova Fresh&Co.

Menadžer logistike i usluga sa 16 godina iskustva u FMCG industriji u okviru kompanije Pepsico, Coca-Cole i fabrike sokova Fresh&Co. Šef Odeljenja koje broji više od 850 zaposlenih i 8 menadžera. Vrlo sposoban lider sa istaknutim menadžerskim kompetencijama.
Digitalna zajednica, CEO Codery doo

Milutin Marinović

Milutin od 2013. radi kao programer u servisnom delu IT sektora.Poslednjih 5 godina radi kao menadžer na razvoju Business inteligence softvera, na spoju softvera i biznisa.

Milutin od 2013. radi kao programer u servisnom delu IT sektora.Poslednjih 5 godina radi kao menadžer na razvoju Business inteligence softvera, na spoju softvera i biznisa.Sada to iskustvo primenjuje i u praksi u domaćoj firmi Codery DOO, gde je suosnivač i CEO.Nada se da uz udruživanje svih aktera u IT sektoru možemo da dođemo do boljih rešenja za jednostavnije i isplativije poslovanje.
Preduzetnik

Aleksandar Šćepanović

Jedan od osnivača i menadžera kultnog hostela "Monatana" na Kopaoniku, ketering kompanije "Ulje na vatru!" i online kraft robne kuće Zanateria koja je nedavno postala pobednik Generator game changers konkursa OTP banke u kategoriji postojećih rešenja

Jedan od osnivača i menadžera kultnog hostela "Monatana" na Kopaoniku, ketering kompanije "Ulje na vatru!" i online kraft robne kuće Zanateria koja je nedavno postala pobednik Generator game changers konkursa OTP banke u kategoriji postojećih rešenja
odgovorna urednica Redakcije školskog programa, RTS

Nevena Mladenović Blagojević

Nevena se više od dvadeset godina bavi edukativnim programima za decu i tinejdzere različitih uzrasta. Urednik, scenarista i koautor je više od trideset serija igranih i dokumentarno-igranih struktura od kojih su neke i dobitnici medjunarodnih nagrada.

Nevena se više od dvadeset godina bavi edukativnim programima za decu i tinejdzere različitih uzrasta. Urednik, scenarista i koautor je više od trideset serija igranih i dokumentarno-igranih struktura od kojih su neke i dobitnici medjunarodnih nagrada. Urednik je i glavni menadzer prve igrane serije radjene po EE metodologiji ( Enterteinment Education) u Srbiji ( Pravo da znam ). Bavi se upoznavanjem i usavršavanjem novih vizuelnih izraza i načina predstavljanja edukativnih informacija kroz televizijski izraz. Poslednjih godina vodi i osmišljava kampanje za bezbednost dece na internetu. Sa pojavom pandemje Covid 19 usmerava se na postavku i razvoj TV nastave i kao glavni koordinator vodi projekat Moja škola. Saradjuje sa Kancelarijom evropske komisije, UNICEF-om, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvom prosvete, nauke i tehmologije kao i sa mnogim nevladinim organizacijama.
direktor marketinga TeleGroup sistema

Aleksandar Vratonjić Gligorijević

Profesionalni put započeo je kao praktikant u kompaniji IBM, za vreme studija IT menadžmenta na tehničkom fakultetu za matematiku i računarske tehnologije univerziteta Heriot-Watt u Edinburgu u Škotskoj koje je završio 2009. godine.

Profesionalni put započeo je kao praktikant u kompaniji IBM, za vreme studija IT menadžmenta na tehničkom fakultetu za matematiku i računarske tehnologije univerziteta Heriot-Watt u Edinburgu u Škotskoj koje je završio 2009. godine. Po povratku u Srbiju nastavio je da se usavršava radeći na pozicijama u okviru prodaje i implementacije IT rešenja u vodećim sistem integratorima na tržištu Srbije i regiona zapadnog Balkana. 2015. godine dodeljeno mu je priznanje "Young Leader in Change" od strane Američke privredne komore u Srbiji za doprinos radu i razvoju AmChamps programa razvoja mladih talenata u kojem učestvuje od njegovog začetka i gde je trenutno član borda alumni kluba. Podstičući i učestvujući u radu različitih programa Startita i "ICT Hub"-a u Beogradu zalaže se za razvoj IT ekosistema u Srbiji. Kao direktor marketinga TeleGroup sistema, njegov posao je da upravlja dugoričnim ciljevima, ujedno osnažujući brend i poziciju na tržištu svih kompanija u okviru TeleGroup sistema. Oženjen je, svira gitaru, vežba i na putu je da odigra svaki "escape room" u Evropi.
Tehnički direktor Greensoft, TeleGroup Sistem

Darko Šolar

Darko Šolar diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Svoju karijeru započeo je kao serijski serijski preduzetnik baveći se razvojem inovativnih softverskih rešenja.

Darko Šolar diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Svoju karijeru započeo je kao serijski serijski preduzetnik baveći se razvojem inovativnih softverskih rešenja. Jedan je od suosnivača i tehnički direktor start-up kompanije Greensoft, članice TeleGroup sistema, specijalizovane za razvoj softverskih rešenja u pojoprivredi. Dugogodišnji je saradnik istrazivačke stanice Petnica. Oženjen je i otac jednog deteta.
v.d. direktora NTP Čačak

Mirko Pešić

Prva poslovna angažovanja nakon studentskog programa u Americi imao je kroz projekat Opštine Čačak na polju ekologije 2006.godine.

Prva poslovna angažovanja nakon studentskog programa u Americi imao je kroz projekat Opštine Čačak na polju ekologije 2006.godine. Niz zanimljivih projekata koje je Čačak u to vreme realizovao među prvima u Srbiji, održao je interesovanje da se nastavak profesionalne karijere razvije kroz rad u Gradskoj upravi za lokalni ekonomski razvoj, a kasnije obavljajući poslove energetskog menadžera grada. U to vreme gradski vizionari i najviše rukovodstvo prepoznalo je potrebu da tehnološke inovacije, nauka usmerena ka privredi i privreda sa potencijalom rasta oslonjena na inovacije imaju svoju kuću u ovom delu Srbije koja se danas zove Naučno tehnološki park Čačak (NTP Čačak). Mirko Pešić kao mladi diplomirani inženjer elektrotehnike bio je uključen u funkcionisanje NTP Čačak od prvog dana nastanka privrednog društva. Usavršavajući se uporedo sa razvojem organizacije daje svoj doprinos opstanku NTP-a kada je to bilo potrebno i vredno radi kao član tima za postizanje rezultata koji su uzdizali organizaciju. Od 2017.godine stupa na dužnost v.d. direktora i uz podršku osnivača uspešno vodi NTP Čačak do danas kada se raspolaže značajnim prostornim kapacitetima i poseduje oprema jedinstvena u Srbiji. Nekoliko putovanja od kojih bi izdvojio ona u Kinu, Rusiju i Ameriku značajno su uticala na sagledavanje prilika koje bi trebalo da se razvijaju i u našoj zemlji, a najveći potencijal vidi u podsticanju mladih da se okrenu inovacijama i preduzetništvu. Pored svih profesionalnih uspeha, najponosniji je na svoju porodicu, suprugu i troje dece koji mu daju najveću podršku u radu i obavljanju funkcije na kojoj je trenutno.
CEO Pirate Art

Nikola Matić

Suosnivač startapa Pirate art studio, startapa koji se bavi proizvodnjom estetskih obloga namenjenih osobama sa invaliditetom.

Nikola Matić rođen je 26.05.1994.Po obrazovanju je Strukovni inženjer elektrotehnikeSuosnivač startapa Pirate art studio, startapa koji se bavi proizvodnjom estetskih obloga namenjenih osobama sa invaliditetom.Poseduje znanja iz oblasti 3D štame, CAD/CAM tehnologija, što čini osnovu njegovog poslovanja.
CEO Pirate Art

Ekspert sistem inženjer Zuhlke Engineering

Sistem inženjer sa Master diplomom Mašinskog fakuleteta Univerziteta u Beogradu. Preko 7 godina iskustva u razvoju potrošackih i medicinskih proizvoda sa glavnim fokusom na mašinstvo

Sistem inženjer sa Master diplomom Mašinskog fakuleteta Univerziteta u Beogradu. Preko 7 godina iskustva u razvoju potrošackih i medicinskih proizvoda sa glavnim fokusom na mašinstvo. Pored inženjeringa oblasti interesovanja su mu distribuirani razvoj proizvoda, rad u multidisciplinarnim i multikulturalnim timovima.
CEO Moda Market

Kristina Bogdanović

Nakon dugogodišnjeg studiranja i rada u inostranstvu, vratila sam se u Srbiju sa namerom da doprinesem razvoju online poslovanja

Ja sam Kristina Bogdanovic, osnivačica prve e-commerce platforme na Balkanu čiji je osnovni fokus uvođenje novih brendova na modno tržište.Nakon dugogodišnjeg studiranja i rada u inostranstvu, vratila sam se u Srbiju sa namerom da doprinesem razvoju online poslovanja!
Senior Partner Karanović&Partners

Rastko Petaković

Rastko je stariji partner u advokatskoj kancelariji „Karanovic & Partners“, koji vodi tim za zaštitu konkurencije. Njegova specijalnost su najkompleksnije istrage i slučajevi u pravu konkurencije...

Rastko je stariji partner u advokatskoj kancelariji „Karanovic & Partners“, koji vodi tim za zaštitu konkurencije. Njegova specijalnost su najkompleksnije istrage i slučajevi u pravu konkurencije,prekogranične transakcije i poslovna regulativa, a nezavisni direktorijumi ga rangiraju kao vodećeg advokata za zaštitu konkurencije i spajanja i preuzimanja u zemlji. U fokusu su mu industrije kao što su tehnologija, mediji i telekomunikacije, roba široke potrošnje, maloprodaja, kao i mnoge druge. Rastko je dobitnik nagrade European Emerging Leaders za 2015. i 2017. godinu i autor popularnog podcast-a k/talks.Nakon dugogodišnjeg studiranja i rada u inostranstvu, vratila sam se u Srbiju sa namerom da doprinesem razvoju online poslovanja!
preduzetnik, ski instruktor, muzičar

Vladislav Mandić

Vladislav Mandić, rođen je 13.1.1982.godine u Beogradu. Od šeste godine života aktivno je u sportu, takmičio se i osvajao medalje u skijanju u alpskim disciplinama

Vladislav Mandić, rođen je 13.1.1982.godine u Beogradu. Od šeste godine života aktivno je u sportu, takmičio se i osvajao medalje u skijanju u alpskim disciplinama. Završio je Jedanaestu beogradsku gimnaziju, zatim i Bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu.Godnu dana na masteru na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, smer-Upravljanje projektima.Od 2002. godine spasilac je Gorske službe spasavanja Srbije.Od 2003. licencirani instruktor skijanjaOd 2010. godine član je reprezentacije Vojske Srbije koji sa svojim timom iste godine donosi bronzanu medalju na svetskim vojnim igrama u Italiji.godine bio je jedini u istoriji predstavnik Srbije na Red Bull frirajd takmičenju, mesto Kanin, Slovenija.U periodu od 2013. godine do 2020. vlasnik je nekoliko firmi koje se bave turizmom i ugostiteljstvom:Avanturija, turistrička agencija – organizacija letnjih i zimskih kampova za decu, ski škola na Kopaoniku, tim bilding programiZemunska terasa, restoran na GardošuBBC Menadžment, smeštajni kapaciteti na KopaonikuNajnoviji preduzetnički poduhvat nazvan je @skilikeapro,i u prvoj fazi podrazumeva najbolje produciran svetski online tutorijal skijanja na više od 15 svetskih jezika. Vladislav Mandić svojim projektom planira da se probije na tržište celog sveta, od Kanade i Čilea, do Kine i Novog Zelanda koje broji oko 150 miliona skijaša sa tendencijom rasta.Kurs je u formi 15 video klipova koji predstavljaju 15 zlatnih pravila skijanja koje skijaša treba da dovedu do postizanja bestežinskog stanja između dva zaokreta.Kurs je sniman u Dolomitima (Italija) profesionalnim kamerama, praćen je autentičnom autorskom muzikom i orginalnim dizajnom. Biznis model je takav da nudi više mogućnosti monetizacije projekta. Brend će biti autentičan srpski proizvod plasiran na najvišem svetskom nivou.
Scientix ambasador za Srbiju

Dalibor Todorović

Dalibor Todorović je diplomirao na Elektronskom fakultetu na smeru Računarska tehnika i informatika. Radi kao nastavnik stručnih predmeta u IT odeljenju sa učenicima nadarenim za informatiku i...

Dalibor Todorović je diplomirao na Elektronskom fakultetu na smeru Računarska tehnika i informatika. Radi kao nastavnik stručnih predmeta u IT odeljenju sa učenicima nadarenim za informatiku i računarstvo u Gimnaziji 9 maj u NIšu. Od samog početka rada u obrazovanju zalaže se za modernizaciju i digitalizaciju nastavnog procesa. U svojoj nastavničkoj praksi nastoji da razvija digitalne kompetencije učenika podsticanjem kritičkog mišljenja i sposobnosti analitičkog rešavanja problema kroz projektno orijentisanu nastavu upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija. Podučava svoje učenike da ne budu samo konzumenti već i kreatori digitalnih sadržaja, za šta su nagrađivani na mnogim nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, smotrama i konkursima.Jedan je od Scientix ambasadora za Srbiju, naučne zajednice za unapređivanje STEM obrazovanja u Evropi. Takođe je ambasador programa Erasmus+ zaSrbiju, kao i evropske mreže eTwinning, koja pormoviše saradnju komunikacionih tehnologija na odgovoran i bezbedan način, kao i brojnih drugih udruženja.
CEO Solagro

Nemanja Janić

Dipl. inženjer agroekonomije. Veliki zaljubljenik u prirodu i veoma aktivan na polju zaštite životne sredine. Jedan od tvoraca biodigestora za organski otpad na Gradskim Pijacama u Beogradu...

Dipl. inženjer agroekonomije. Veliki zaljubljenik u prirodu i veoma aktivan na polju zaštite životne sredine. Jedan od tvoraca biodigestora za organski otpad na Gradskim Pijacama u Beogradu u okviru volonterskog centra 2010-te. 2011. dobitnik priznanja USAID-a za najbolji biznis plan u oblasti popljoprivrede – sektor prerada mleka. Suosnivač Solagra, startapa koji se bavi projektovanjem i izradom digitalnih sistema za reciklažu ambalažnog otpada. Solagro je za protekle 4 godine višestruki dobitnik domaćih i inostranih nagrada za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji nekoliko ekoloških proizvoda: Solarna sušara za voće, povrće i lekovitobilje, Bicikl koji reciklira limenke, Promotivna presa za PET flaše, Pametni sistem za reciklažu limenki sa elementima igre i analizom podataka recikliranog materijala.
Portal Gaming World, preduzetnik

Toma Đorđević

Grafički dizajner, plesač, koreograf i preduzetnik. Jedan od osnivača prvog frizbi kluba u Srbiji, danas suvlasnik Portal Gaming World igraonice u Beogradu. U preduzetništvo se otisnuo...

Grafički dizajner, plesač, koreograf i preduzetnik. Jedan od osnivača prvog frizbi kluba u Srbiji, danassuvlasnik Portal Gaming World igraonice u Beogradu. U preduzetništvo se otisnuo sa mnogooptimizma, jer smatra da je to ključ za sreću. Zona komfora za njega nije opcija, stalno je u potrazi zakreativnim izazovima.
Union Univerzitet

prof. dr Nebojša Šarkić

Rođen je 12.05.1952. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1975. godine, a nakon odsluženja vojnog roka, zasnovao je radni odnos u Sudu kao sudski pripravnik.

Rođen je 12.05.1952. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1975. godine, a nakon odsluženja vojnog roka, zasnovao je radni odnos u Sudu kao sudski pripravnik. Od 1980. do 1988. godine, bio je sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, a potom izabran za sudiju Suda udruženog rada Grada Beograda. Juna meseca 1983. godine magistrirao je na temi: “Zaštita prava radnika pred Sudom udruženog rada”. Decembra 1987. godine, doktorirao je na temi: “Izvršenje odluka samoupravnih sudova sa posebnim osvrtom na izvršenje odluka sudova udruženog rada”.Od 1988. godine, do kraja 1992. godine, bio je profesor na Višoj školi za socijalne radnike na predmetu:“Osnovi pravnog sistema Jugoslavije”. U periodu od 1991. do 1993. godine, bio je član Zakonodavno-pravne komisije Republike Srbije. Od 1989. do 1994. godine bio je sekretar Gradskog sekretarijata za pravosuđe, propise i upravu. U periodu od 1994. do 1998. godine radio je u Ministarstvu pravde Republike Srbije kao pomoćnik, a potom kao zamenik ministra pravde. Godine 1996., stekao je zvanje: Naučni saradnik. Advokaturom se bavio od 1998. do januara 2001. godine, kada je izabran za pomoćnika saveznog ministra pravde. Redovni je profesor Pravnog Fakulteta Univerziteta Union na predmetima: Porodično pravo, Pravosudno organiozaciono pravo, Stečajno pravo i Pravo informacionih tehnologija.
Muzej Nikole Tesle

dr Ivana Ćirić

Ivana Ćirić završila je istoriju umetnosti, a doktorirala je sa temom iz oblasti arhivistike i bibliotekarstva. Član je sekcije za teoriju i kritiku umetnosti ULUPUDS-a, Muzejskog društva Srbije, ICOM-a...

Ivana Ćirić završila je istoriju umetnosti, a doktorirala je sa temom iz oblasti arhivistike i bibliotekarstva. Član je sekcije za teoriju i kritiku umetnosti ULUPUDS-a, Muzejskog društva Srbije, ICOM-a, i mreže MUSEUM 03. Recenzent je Nacionalnog tela za akreditaciju visokoškolskih ustanova, kao stručnjak iz oblasti muzeologije, i član je uredničkog odbora i recenzent časopisa MUZEJI koje izdaje Muzejsko društvo Srbije. Radi u Muzeju Nikole Tesle, ima stručna zvanja kustosa i bibliotekara-informatičara. Dobitnica je nekoliko grantova iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Nacionalne stipendije Republike Slovačke, i bila je stipendista Evropske naučne fondacije (ESF). Učestvovala je na mnogobrojnim međunarodnim konferencijama i objavila brojne stručne i naučne radove u domaćim i međunarodnim publikacijama. Dobitnica je više nagrada za očuvanje srpske kulture i tradicije. U svom stručnom radu istražuje kulturno nasleđe, arhivsku dokumentaciju i savremene tehnologije.
preduzetnik Ekofungi

mr Ivanka Milenković

Biolog i direktor Eko fungi preduzeća, tri decenije proučava i gaji pečurke. Posle studija u Srbiji i Holandiji, odlučuje da u Srbiji započne organsku proizvodnju gljiva uz poštovanje ciklusa u prirodi i principa plave ekonomije.

Biolog i direktor Eko fungi preduzeća, tri decenije proučava i gaji pečurke. Posle studija u Srbiji i Holandiji, odlučuje da u Srbiji započne organsku proizvodnju gljiva uz poštovanje ciklusa u prirodi i principa plave ekonomije. U Padinskoj Skeli, gde se ovo jedinstveno preduzeće u ovom delu Evrope nalazi, održavaju se i obuke za sve one koji budućnost hrane prepoznaju u visokokvalitetnim namirnicama.
Segment Manager Small Business & Freelance and Start up-s

Milica Branković

Sa preduzetničkim entuzijazmom preko 12 godina svojim doprinosom oblikuje bankarski sektor, prvenstveno u delu rada sa malom privredom ali i drugim segmentima iz domena privrede.

Sa preduzetničkim entuzijazmom preko 12 godina svojim doprinosom oblikuje bankarski sektor, prvenstveno u delu rada sa malom privredom ali i drugim segmentima iz domena privrede. Kako je svoje dosadašnje iskustvo gradila kroz različite pozicije u više banaka i to vezano za razvoj i rukovođenje segmeta male privrede kao i unapređenje digitalnih rešenja za klijente. Svoju karijeru nastavila je u okviru OTP banke gde je zadužena prvenstveno za razvoj segmenta koji predstavlja najbrže rastuću industriju u Srbiji i oblikovanju celokupne ponude usmerene ka malim i srednjim preduzećima.
CEO Multipraktik design studio Upwork Ambasador

Tamara Gavrić

Arhitekta i Dizajner Enterijera, pobornik Freelance načina rada. Nakon završenih studija i prvih profesionalnih iskustava u Italiji, vraća se u Srbiju i nastavlja rad online sa internacionalnim dizajn kompanijama.

Arhitekta i Dizajner Enterijera, pobornik Freelance načina rada. Nakon završenih studija i prvih profesionalnih iskustava u Italiji, vraća se u Srbiju i nastavlja rad online sa internacionalnim dizajn kompanijama. Otkrivši online platformu putem koje je zvanično mogla da nastavi rad sa svojim klijentima, ubrzo postaje Upwork Ambasador za Srbiju. U želji da pomogne drugim freelancerima motivacijom i ogranizacijom različitih seminara, formula i meetup-ova, Tamara je ponosna na lokalnu freelance zajednicu i rezultate koje globalno ostvarujemo.Kao glavni projektant i dizajner, Tamara vodi dizajn studio Multipraktik posvećen Projektovanju enterijera, kako globalno, tako i lokalno.
Mašinski fakultet Kraljevo

prof. dr Snežana Ćirić Kostić

Snežana Ćirić-Kostić obavlja funkciju rukovodioca Laboratorije „3D impuls“ Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu / Univerziteta u Kragujevcu / od njenog osnivanja 2012. Njene odgovornosti uključuju organizaciju istraživačkog rada, pružanja usluga na tržištu, kao i promociju istraživačkih rezultata laboratorije.

Vanredni profesor, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Univerzitet uKragujevcu, SrbijaSnežana Ćirić-Kostić obavlja funkciju rukovodioca Laboratorije „3D impuls“ Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu / Univerziteta u Kragujevcu / od njenog osnivanja 2012. Njene odgovornosti uključuju organizaciju istraživačkog rada, pružanja usluga na tržištu, kao i promociju istraživačkih rezultata laboratorije.Pored navedene pozicije, Snežana Ćirić-Kostić je nastavnik na diplomskim, master i postdiplomskim studijama na fakultetu, predajući grupu predmeta iz mašinskog dizajna („Mašinski elementi“ i „Digitalne tehnologije za razvoj proizvoda“ na osnovnim studijama, „Razvoj i dizajn mašinskih sistema“ na master studijama, kao i „Dizajn za aditivnu proizvodnju“ i „Dizajn za smanjenje vibracija ibuke” na doktorskim studijama). Diplomirala je i magistrirala na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorsku disertaciju je odbranila na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu. Od 1991 je zaposlena na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu. U periodu od 1991. do 2020. bila je učesnik 9 istraživačkih projekata koje je finansiralo Ministarstvo nauke Republike Srbije. Od 2005. godine preduzela je ozbiljne napore učestvujući u međunarodnim istraživačkim i obrazovnim projektima (TEMPUS, FP7, CEPUS, RSEDP2, ERASMUS +, Horizon2020) u kojima je imala mesta istraživača, vođe radnog paketa, člana projektnog odbora, člana regionalne ekspertske grupe EU za aditivnu proizvodnju i na kraju je bila rukovodilac dva EU projekta. U periodu 2009-2020, u nekoliko navrata je upućivana na Univerzitet u Bolonji, gde je radila kao nastavnik i istraživač. Na osnovu rezultata projekta „Impuls“, a uz podršku USAID-ovog projekta održivog lokalnog razvoja, osnovala je laboratoriju za aditivnu proizvodnju i reverzni inženjering - poznatu kao Laboratorija „3D Impuls“ - 2012. godine, i od tada je svoj rad posvetila podršci malim i srednjim preduzećima u cilju podsticanja njihove inovativnosti. Trenutno rukovodi projektom A_MADAM (Napredna pravila dizajna za optimalna dinamička svojstva proizvoda aditivne proizvodnje), finansiranim iz programa EU HORIZON 2020.Objavila je 28 radova u akademskim časopisima i 60 članaka predstavljenih na naučnim konferencijama.Autor je udženika “Principi i primena aditivne proizvodnje”.Kao glavni projektant i dizajner, Tamara vodi dizajn studio Multipraktik posvećen Projektovanju enterijera, kako globalno, tako i lokalno.
direktor inženjeringa TeleGroup Sistem

Vladimir Bošković

Profesionalnu karijeru započeo je 2007. godine u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd kao inženjer za inteligentne saobraćajne sisteme (ITS), gde je sticao znanje i iskustvo radeći u dinamičnom međunarodnom okruženju punih devet godina.

Profesionalnu karijeru započeo je 2007. godine u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd kao inženjer za inteligentne saobraćajne sisteme (ITS), gde je sticao znanje i iskustvo radeći u dinamičnom međunarodnom okruženju punih devet godina. Inženjersko iskustvo dalje gradi u slovenačkoj kompaniji Iskratel, gde je radio kao Rukovodilac sektora za infrastrukturu i industriju.TeleGroup timu se pridružuje 2016. godine na poziciji Project Managera za infrastrukturne projekte. Doneo je novi kvalitet u upravljanju kompleksnim infrastrukturnim projektima, te početkom 2020. godine preuzima poziciju direktora inženjeringa.Vladimir je diplomirao 2006. na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer za telekomunikacioni saobraćaj i mreže.
pausal.rs

Sonja Žabić

Jedan od ključnih aktera u razvoju Paušal aplikacije od njenog samog starta.

Jedan od ključnih aktera u razvoju Paušal aplikacije od njenog samog starta.Profesionalni razvoj unutar kompanije posvetila je marketingu i daljem razvoju digitalnog identiteta Paušala iz čega je nastao blog.pausal.rs na kojem preduzetnici mogu da pronađu odgovore na svoja brojana pitanja.Već 3 godine učesnik i predavač na konferencijama posvećenim promociji preduzetništva i samostalnog rada.Svoj put vidi u stvaranju novih proizvoda koji će omogućiti veću digitalizaciju, kao i u učestvovanju u promenama koje će doprineti smanjenju preduzetničkih izazova i omogućiti bolju dostupnost informacija.
C-level executive in banking, digital transformation leader, entrepreneurship mentor

Dejan Tešić

Dejan ima više od 25 godina iskustva u komercijalnom bankarstvu, informaciono-komunikacionim tehnologijama i internacionalnom poslovanju

Dejan ima više od 25 godina iskustva u komercijalnom bankarstvu, informaciono-komunikacionim tehnologijama i internacionalnom poslovanju. Bio je na rukovodećim pozicijama u vodećim srpskim bankama među kojima su Komercijalna Banka,Banca Intesa, AIK Banka i Piraeus Banka.Tokom svoje profesionalne karijere Dejan je vodio brojne projekte koji su zasnovani na primeni vrhunskih tehnoloških dostignuća pri uslugama u finansijskom sektoru.Lično je doprineo uvođenju savremenih tehnoloških rešenja u sektoru onlajn plaćanja primenom Internacionalnih sistema plaćanja poput Visa, MasterCard, American Express, od kojih su mnogi bili pionirski na teritoriji Balkana i Centralno-istočne Evrope.Radio je kao član UO MasterCard Central and Eastern Europe i član High Growth Markets Customer Advisory Forum-a.Poseduje veliko iskustvo u regionalnoj rekonstrukciji bankarskog sektora, budući da je učestvovao u brojnim akvizicionim i postakvizicionim procesima.Dejan je doktorirao poslovnu ekonomiju i menadžment na Fakultetu za poslovne studije i poseduje master diplomu u oblasti informacionih tehnologija sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Svoje znanje je usavršio na London Business School, Visa Bank Card Business School u Kembridžu i na postdiplomskim projektima Hong Kong University of Science and Technology.
arhitekta EcoCocon

Goran Milenković

Jedan je od dvojice koautora udžbenika Građenje baliranom slamom, zajedno sa prof. dr Slobodanom Krnjetinom, u izdavaštvu Fakulteta tehničkih nauka UNS-a, koji se koristiti...

Goran Milenković je rođen 13.02.1987. godine.Živi u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a 2006. godine započeo je studije naDepartmanu za arhitekturu i urbanizam na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.BA diplomu stekao je 2012. godine, a Master studije završio je 2016. godine sa temom master radaSavremena interpretacija tradicionalne vojvođanske kuće od bala slame.Jedan je od dvojice koautora udžbenika Građenje baliranom slamom, zajedno sa prof. dr SlobodanomKrnjetinom, u izdavaštvu Fakulteta tehničkih nauka UNS-a, koji se koristiti na tri departmana fakulteta,Departmanu za arhitekturu i urbanizam, Departmanu za građevinarstvo i geodeziju i Departmanu zazaštitu životne sredine.Autor je više tekstova u nekoliko časopisa i internet portala koji se bave arhitekturom i građevinarstvom.Član je Društva arhitekata Novog Sada.
muzičar

Marko Stojanović Louis

Marko Stojanović Luis rođen je 25.01.1985. u Minhenu, u Nemačkoj, gde je završio osnovnu školu, ekonomsku školu i školu za perkusije u sklopu Minhenskog konzervatorijuma. Profesionalno se bavio...

Marko Stojanović Luis rođen je 25.01.1985. u Minhenu, u Nemačkoj, gde je završio osnovnu školu, ekonomsku školu i školu za perkusije u sklopu Minhenskog konzervatorijuma. Profesionalno se bavio košarkom od 1999.do 2006. godine. 2007. godine Marko se preselio u Beograd kako bi upisao Fakultet Dramskih Umetnosti na katedri za Snimanje i Dizajn zvuka gde je uspešno diplomirao i masterirao 2014. godine. Paralelno sa fakultetom Marko je svirao perkusije sa svojim ocem Ljubišom Stojanović Luisom. Sa svojim autorskskim soul bendom Marakuja, izdao je dva albuma. Marko Stojanović Luis je član klupskog benda St.Luis bend koji je aktivan i uspešan na klupskoj sceni u Srbiji i regionu od 2008.godine. U maju 2015.godine Marko je izdao svoj prvi solo album pod nazivom ,,Shine on Me“ koji je kompletno snimljen na engleskom jeziku. Od tada je posvećen solo karijeri na kojoj i danas vredno radi. Nakon albuma ,,Shine on Me“ u aprilu 2017.godine, izdaje svoj drugi solo album pod nazivom ,,Beskraj“ koji za razliku od prvog nosi zreliji zvuk i pretežno je na srpskom jeziku. Albumom ,,Beskraj“ obišao je ceo region što na festivalima, tako i na samostalno organizovanim koncertima i doživljava veliki uspeh. Turneja ,,Beskraj“ još uvek traje, te Marko uporedo radi i na novom albumu pod naziom ,,Euridika“ kao i na organizaciji turneje po regionu i Evropi. 2018. godine Marko izdaje svoj treći studijski album koji je veoma dobro prihvaćen i otvara vrata većem auditorijumu. Četvrti album ,,Sloboda“ je planiran za jesen 2020. godine. Singlovi ,,Ninana“, duet sa Lenom Kovačević ,,Kraj“ i pozitivna pesma ,,Zajedno“ su prve koje su objavljene.Pored autorskih albuma, Marko Luis je učestvovao u mnogobrojnim muzičkim projektima i bio je gost u različitim eminentnim muzičkim sastavima.
DJ

Lea Davogić

Lea Davogić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek klavir. Uporedo se bavila modelingom i DJ-ingom, a danas je jedan od najpoznatijih beogradskih DJ-eva.

Lea Davogić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek klavir. Uporedo se bavila modelingom i DJ-ingom, a danas je jedan od najpoznatijih beogradskih DJ-eva. Suvlasnik je jednog od najpopularnijih gradskih klubova Cherry on top, gde vrti muziku za new kids ekipu.Istovremeno je brend-ambasador velikih brendova, ali i neko ko svojim angažmanom na društvenim mrežama bitno utiče na svoje najčešće mlade pratioce.Pored autorskih albuma, Marko Luis je učestvovao u mnogobrojnim muzičkim projektima i bio je gost u različitim eminentnim muzičkim sastavima.
Centar za promociju nauke

Dobrivoje Lale Erić

Po obrazovanju istoričar umetnosti. Rukovodilac je Sektora za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke (CPN), i nacionalni/regionalni koordinator brojnih projekata koji za cilj imaju...

Po obrazovanju istoričar umetnosti. Rukovodilac je Sektora za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke (CPN), i nacionalni/regionalni koordinator brojnih projekata koji za cilj imaju interdisciplinarna povezivanja nauke, obrazovnogsistema i društva u celini, s fokusom na klimatskim promenama, veštačkoj inteligenciji i održivom razvoju (European ARTificial Intelligence Lab  AI Lab(Kreativna Evropa); RRING, TeRRIFICA i Scientix (Horizont 2020)). Član je programskih odbora Beogradske otvorene škole (BOŠ) i ECSITE-a, najveće evropske asocijacije naučnih centara i muzeja, kao i žirija globalnog STEAMEX takmičenja u domenuSTEAM obrazovanja (Kina). Bavio se istraživanjem moderne arhitekture i industrijskog nasleđa, arheologijom, dokumentarnim filmom, izdavaštvom, prevođenjem, i umetničkom i arhitektonskomkritikom. Bio je kustos u Odeljenju arhitekture Muzeja nauke i tehnike u Beogradu.Photo 'Ivan Zupanc/CPN'Istovremeno je brend-ambasador velikih brendova, ali i neko ko svojim angažmanom na društvenim mrežama bitno utiče na svoje najčešće mlade pratioce.Pored autorskih albuma, Marko Luis je učestvovao u mnogobrojnim muzičkim projektima i bio je gost u različitim eminentnim muzičkim sastavima.
vlasnik i osnivač kompanija Digital Mind i VR-All-Art

Vitomir Jevremović

Učestvovao je na realizaciji brojnih projekata u oblasti produkcije digitalnih sadržaja kako u kulturi, tako i u video i software-skoj industriji.

Učestvovao je na realizaciji brojnih projekata u oblasti produkcije digitalnih sadržaja kako u kulturi, tako i uvideo i software-skoj industriji. Autor je projekata kao što su Interaktivna rekonstrukcija Beograda iz XVveka (2004), prvog virtuelnog muzeja u Srbiji - Virtuelnog muzeja Zorana Đinđića (2011), 3D Interaktivne rekonstrukcije Gamzigrada (2007), 3D Interaktivnog prikaza beogradske mumije (2008). Bio je direktor produkcije na EU finansiranom projektu Kikindski mamut, gde je vodio projekat kreiranja prvog 3D animiranog filma o kikindskom mamutu i otvaranje prvog 3D bioskopa u Srbiji u kikindskom muzeju 2006. godine. Autor je software-ske platforme ArcheoPack koja se uspešno koristi na arheološkimistraživanjima na Vinči od 2004 godine. Tokom svoje karijere bavio se i produkcijom video igara, poznatpo kreiranju jednog od najvernijih simulacija flipera - SlamIt Pinball (2009). Kao direktor digitalnog sektorau jednoj od naših najvećih marketinških agencija Communis DDB, uvodio je klijente u nove formedigitalne komunikacije.Od 2011. Godine, osnovao je kompaniju Digital Mind koja se bavi produkcijom digitalnih sadržaja iinteraktivnih instalacija u sferi digitalne komunikacije. 2016. Autor je prvog muzeja u virtuelnoj stvarnosti -VR muzeja Nikole Tesle (Doživi Teslu). 2018. godine lansirao je platformu VR-ALL-ART koja omogućavamuzeijma i galerijama kreiranje virtuelnih izložbi. Na platformi se nalaze brojni muzeji iz Srbije uključujući iNarodni muzej, kao i muzeji i galerije iz celog sveta. VR-ALL-ART je 2019. dobio finansiranje Fonda zainovacionu delatnost. Dobitnik brojnih priznanja za doprinos razvoju digitalnih tehnologija.
arhitekta, Bio2Arh

Ana Todosijević

Ana Todosijević (1989) je arhitekta, dizajner i istraživač. Njen fokus istraživanja je međusobna povezanost i odnos između arhitekture, živih sistema i tehnologije. Njeno istraživanje počiva na biološkom pristupu i preispituje način na koji utičemo na naše okruženje i obrasce po kojima ga gradimo

Ana Todosijević (1989) je arhitekta, dizajner i istraživač. Njen fokus istraživanja je međusobna povezanost i odnos između arhitekture, živih sistema i tehnologije. Njeno istraživanje počiva na biološkom pristupu i preispituje način na koji utičemo na naše okruženje i obrasce po kojima ga gradimo.Kroz digitalne medije, umetničku instalaciju i bio-dizajn, Ana istražuje nove interakcije unutar našeg prirodnog okruženja. Njen rad je prikazan na festivalima i izložbama Art+Science Lab Centra za promociju nauke u Beogradu, (Aerosonar, 2020., Building Together, 2018.), Noć istraživača (Future Living, 2015.), Noć Muzeja i Grad i Smrt (Interpretacija simbola, 2011.).Ana je jedan od osnivača Bio2Arh-a, udruženja koje okuplja naučnike, umetnike i sve one koji žele da kroz eksperiment istražuju spoj umetnosti i nauke. Bio2Arh se fokusira na primenu bioloških organizama i bioloških principa u arhitekturi i pronalaženje konceptualnih rešenja za ekološke probleme, kao i na ponovno razmatranje odnosa između bioloških vrsta i okruženja. http://www.bio2arh.org/
CEO Tecor Consulting

Nikola Marjanović

Nikola Marjanović je završio master studije na Mašinskom fakultetu, od kada je posvećen isključivo proizvodnim procesima i unapređenjima istih. Proveo je 8 godina kao zaposleni u...

Nikola Marjanović je završio master studije na Mašinskom fakultetu, od kada je posvećen isključivo proizvodnim procesima i unapređenjima istih. Proveo je 8 godina kao zaposleni u proizvodnoj firmi radeći na pozicijama Menadžera planiranja i organizacije, Menadžera kvaliteta i razvoja procesa i Direktora procesa.Od 2015. radi u sopsvenoj firmi Tecor Consulting koja se bavi unapređenjem proizvodnih procesa primenom Lean & Kaizen metodologije i do sada je radio na projektima u više desetina kako domaćih tako i inostranih firmi i multinacionalnih kompanija a postignuti rezultati govore o kvalitetu njegovog znanja i rada.Dobio je javnu pohvalu za Lean implementaciju od japanskog stručnjaka za lean proizvodnju.Kao konsultant i trener potpuno je posvećen svom poslu i zadovoljstvu klijenata sa jasno definisanim ciljevima:Na prvom mestu su zaposleni, zadovoljni zaposleni prirodno brinu o klijentima, firmi i razvoju poslovanja;Ostvariti merljive ekonomske rezultate u projektima i time zadovoljiti zahteve klijenta;Dugoročno rešiti klijentov problem na najefektivniji i najefikasniji način.
profesor fizičke kulture

Miroslav Babić

Kroz radnu praksu specijalizovao se za rad sa gojaznim osobama u smislu pružanja pomoći osobama sa viškom kilograma da na zdrav način, putem fizičkog vežbanja i menjanjem navika u ishrani...

Kroz radnu praksu specijalizovao se za rad sa gojaznim osobama u smislu pružanja pomoći osobama sa viškom kilograma da na zdrav način, putem fizičkog vežbanja i menjanjem navika u ishrani, eliminišu suvišno masno tkivo i preduprede njegovo vraćanje. U svom fitnes studiju značajnu pažnju pridaje pomaganju pravilnog rasta i razvoja dece bilo u smislu popravljanja njihove posture (držanja) ili prevencije pojave bilo kakvih deformiteta. Kao treću oblast kojom se bavi izdvaja vežbanje radi poboljšanja kondicije mladih i perspektivnih sportista, ali i rekreativaca željnih učešća na različitim sportskim manifestacijama poput polumaratona, maratona ili nekim drugim sportskim aktivnostima rekreativnog karaktera. Jedan od programa koji je razvio u svom fitnes studiju jesu korektivni tretmani uklanjanja stečenih telesnih deformiteta i mišićne atrofije nastalih pod uticajem prekomernog sedenja za računarom i slično.
Univerzitet Union

prof. dr Mario Lukinović

Rođen je 10. 09. 1972. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, nakon čega je završio specijalističke, magistarske i doktorske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta Union...

Rođen je 10. 09. 1972. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, nakon čega je završio specijalističke, magistarske i doktorske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta Union. Završio je i najprestižnije svetske akademije u oblasti intelektualne svojine: WIPO - World Intellectual Property Organization Academy (Ženeva, 2006), GIPA - Global Intelllectual Property Academy (Vašington, 2007), EUPIO - European Union Intellectual Property Office (Alikante, 2009).Vanredni je profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union, a predaje i na osnovnim studijama Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i master studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Prethodno je obavljao funkciju sekretara Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu, kao i poslove pomoćnika direktora za pravne, ekonomske i opšte poslove u Zavodu za zaštitu prirode Republike Srbije, a više od osam godina bio je savetnik uZavodu za intelektualnu svojinu. Predsednik je Nacionalnog udruženja eksperata životne sredine. Koordinator pravne klinike za intelektualnu svojinu na PFUUB. Član Međunarodne asocijacije za unapređenje nastave i istraživanja u oblasti intelektualne svojine ARPA - International Association for the Advancement of Teaching and Research in Intellectual Property.Mentor je u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Član uredničkih odbora časopisa Ecologica: Journal Ecologica (Srbija) i CASCA (Srbija), kao i više naučnih odbora Konferencija.Objavio je više od šezdeset stručnih i naučnih članaka u zemlji i inostranstvu (Kanada, Austrija, Ukrajina, Engleska, Indija...). Autor je udžbenika i koautor više naučnih monografija. Dobitnik više nagrada za profesionalni doprinos, kao i plaketa, zahvalnica idiploma za humanitarni rad.
Nikola Tesla Foundation

dr Branimir Jovanović

Dr Branimir Jovanović rođen je 1955. u Beogradu gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Mašinski fakultet. U Muzeju Nikole Tesle je radio od početka profesionalne karijere sve do 2001...

Dr Branimir Jovanović rođen je 1955. u Beogradu gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Mašinski fakultet. U Muzeju Nikole Tesle je radio od početka profesionalne karijere sve do 2001. pozicijama arhiviste i kustosa a zatim i direktora Muzeja. Gotovo ceo istraživački i naučni rad posvetio je razumevanju ličnosti i dela Nikole Tesle. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Bepogradu sa temom ’’Teslindoprinos razvoju vazduhoplovstva’’, magistrirao je 1987. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u oblasti istorije i filozofije nauka na Teslinim mehaničkim oscilatorima, a doktorirao 1995. na matičnom Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom ”Teslindoprinos metodologiji istraživanja u mašinstvu”.Autor je brojnih stručnih i naučnih radova, knjiga i predavanja iz oblasti istorije nauke, posebno o Teslinim doprinosima. Bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik časopisa ’’Alterenergo’’ za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, predavao održivi razvoj na Fakultetu zaprimenjenu ekologiju u Beogradu i poslednjih godina se bavio konsaltingom u oblasti obnovljivih energija.Od 2019. godine predsednik je Nikola Tesla Foundation sa sedištem u Njujorku.
Payoneer Brand Ambassador

Saša Šuša

Iskusni IT profesionalac i preduzetnik. Zainteresovan za temu nove normalnosti i kako će ona uticati na opšte principe poslovanja kao i na IT trendove.

Iskusni IT profesionalac i preduzetnik. Zainteresovan za temu nove normalnosti i kako će ona uticati na opšte principe poslovanja kao i na IT trendove. Kao Payoneer Brand Ambassador pomaže u edukaciju kako da se jednostavno ode na globalno tržište iz Srbije.
direktor CONFIDA Consulting

Nikola Jovanović

Nikola ima više od 10 godina iskustva u savetovanju lokalnih i multinacionalnih kompanija koje posluju na srpskom, crnogorskom i / ili bosanskom tržištu na projektima u vezi sa međunarodnim i lokalnim poreskim strukturiranjem, pitanjima u vezi sa primenom ...

Nikola ima više od 10 godina iskustva u savetovanju lokalnih i multinacionalnih kompanija koje posluju na srpskom, crnogorskom i / ili bosanskom tržištu na projektima u vezi sa međunarodnim i lokalnim poreskim strukturiranjem, pitanjima u vezi sa primenom ugovora o dvostrukom oporezivanju, kao i pružanju celokupne podrške u oblasti poreza na dobit pravnih lica i poreza na dodatu vrednost. Primarni fokus Nikolinog rada je podrška startapova, odnosno malih i srednjih pravnih lica u optimizaciji poslovanja sa poreskog aspekta.Pre dolaska u Confida tim, Nikola je sticao iskustvo u najvećim finansijskim institucijama u Srbiji, vodećoj advokatskoj kancelariji i revizorskim kućama članicama „Velike četvorke“ gde je obavljao funkciju poreskog i pravnog savetnika kompanijama koje posluju u najrazličitijim delatnostima.
CEO Paušal

Sofija Popara Parmaković

Sofija Popara je pokretač i CEO startapa Paušal, ali i konsultant za startape i mala preduzeća u oblasti finansija. Pre pokretanja sopstvenog startapa radila je kao glavni računovođa u kompaniji Biro Panda.

Sofija Popara je pokretač i CEO startapa Paušal, ali i konsultant za startape i mala preduzeća u oblasti finansija. Pre pokretanja sopstvenog startapa radila je kao glavni računovođa u kompaniji Biro Panda. Rad je primarno fokusirala na inovacije i nova rešenja za naše tržište, kao i radom na samoj aplikaciji tako i u saradnji sa velikim korporacijama. Svojim idejama volela bi da doprinese razvoju startap scene i boljem položaju preduzetnika.
CEO Ecd

Aleksandar Matanović

Nakon upoznavanja sa kriptovalutama, brzo shvata potencijal ovog fenomena i 2012-te osniva onlajn servis za otkup i prodaju bitkoina – www.ecd.rs.

Nakon upoznavanja sa kriptovalutama, brzo shvata potencijal ovog fenomena i 2012-te osniva onlajn servis za otkup i prodaju bitkoina – www.ecd.rs. Servis danas u svom sastavu ima i 10 automata za kupovinu i prodaju kriptovaluta, kao i aplikaciju za prihvatanje plaćanja u bitkoinima za trgovce.Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, a 2016-te je završio i master studije iz oblasti digitalnih valuta, prve tog tipa u svetu, na Univerzitetu Nikozija na Kipru.Duboko veruje da je blokčein revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.
Junior Achievement

Darko Radičanin

Darko Radičanin je pored studija na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i profesionalnog usavršavanja na Institutu Adižes SEE, diplomirao na Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu.

Darko Radičanin je pored studija na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i profesionalnogusavršavanja na Institutu Adižes SEE, diplomirao na Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu. Ima dvadesetosam godina iskustva u strateškom kreiranju projekata i menadžmentu. Posle deset godina provedenih u marketingu i prodaji, pravi zaokret u karijeri u smeru razvoja i sprovođenja programa USAID-a za unapređenje zajednica radeći za CHF International, BoozAllenHamilton i DAI. Poseduje iskustvo u povezivanju sa zvaničnicima Vlade Republike Srbije i opština, a uticajan je u kreiranju isprovođenju održivih projekata, razvijanju i praćenju pokazatelja i vođenju tima. Saradnju sa programima Junior Achievement započinje 2003. godine kroz donatorske aktivnosti u jugoistočnoj Srbiji, a član tima JA u Srbiji zvanično postaje 2010. godine. Pored sopstvenog ubeđenja da je radost važna, volida citira da “Svako može da bude cool, ali izuzetnost zahteva veliku praksu”.
ekonomista

Bojan Kiculović

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista. Od 2012. godine zaposlen na Institutu za političke studije

Bojan Kiculović rođen je 31.03.1988. godine.Po obrazovanju je diplomirani ekonomista. Od 2012. godine zaposlen na Institutu za političke studije.U slobodno vreme se bavi istraživanjem decentralizovanih finansija i investiranjem u kripto tržišta.Istaknuti je član Synthetix zajednice, gde aktivno učestvuje u ekonomskom dizajnu i unapređenju protokola.
Projektni menadžer Solfins

Mladen Bogićević

Nakon višegodišnjeg rada u oblasti građevinarstva i zelene gradnje, ulazi u svet 3D tehnologija kao marketing menadžer u Solfins 3D Kompaniji koja preko 10 godina isporučuje...

Nakon višegodišnjeg rada u oblasti građevinarstva i zelene gradnje, ulazi u svet 3D tehnologija kao marketing menadžer u Solfins 3D Kompaniji koja preko 10 godina isporučuje i implementira savremena tehnološka rešenja za preko 300 domaćih razvojnih i proizvodnih kompanija.Poslednjih godina angažovan je na poslovima implementacije 3D štampe kod klijenata, i projekata razvoja proizvoda i uslužne 3D štampe.Po obrazovanju je diplomirani ekonomista. Od 2012. godine zaposlen na Institutu za političke studije.U slobodno vreme se bavi istraživanjem decentralizovanih finansija i investiranjem u kripto tržišta.Istaknuti je član Synthetix zajednice, gde aktivno učestvuje u ekonomskom dizajnu i unapređenju protokola.
arhitekta, BINA

Danica Jovović Prodanović

Danica Jovović Prodanović je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1991. do 1995. godine radila je kao istraživač u Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije...

Danica Jovović Prodanović je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1991. do 1995. godine radila je kao istraživač u Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije (IAUS), potom od 1995- 2009. u Kulturnom centru Beograda, u periodu 1997- 2009. kao direktor Centra, a od 2009. do 2014. bila je direktor Muzeja grada Beograda. Od 2014. godine radi u Kulturnom centru Beograda kao urednik programa. Jedan je od osnivača i programski direktor Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA). Član je Do.co.mo.mo Srbija. Nosilac je francuskog ordena za Umetnost i književnost, reda Vitez.
Serbian e-sports Association

Milan Đukić

Milan Đukić je osnivač RUR esports, najstarije regionalne e-sports organizacije osnovane pre 22 godine. Jedan je od ključnih ljudi zaduženih za razvoj e-sporta u Srbiji. Takođe je na mestu...

Milan Đukić je osnivač RUR esports, najstarije regionalne e-sports organizacije osnovane pre 22 godine. Jedan je od ključnih ljudi zaduženih za razvoj e-sporta u Srbiji. Takođe je na mestu podpredsednika Srpske E-sports Asocijacije, koja je od 2009 godine članica Internacionalne e-sports federacije koju čini 65 zemalja iz čitavog sveta i kod čijim pokroviteljstvom se organizuje Svetski šampionat u video igrama na kojima je Srbija zauzela prvo mesto 2015. godine a učestvuje u kontinuitetu od 2010. do danas.
CEO Jedan frajer i bidermajer

Ivana Marinković Mandić

Ivana Marinković-Mandić je osnivač i autor bloga Jedan frajer i bidermajer kao i direktor istoimene agencije za organizaciju i stilizaciju različitih događaja. 38-godišnjakinja sa željom da svet...

Ivana Marinković-Mandić je osnivač i autor bloga Jedan frajer i bidermajer kao i direktor istoimene agencije za organizaciju i stilizaciju različitih događaja. 38-godišnjakinja sa željom da svet učini boljim i lepšim mestom za život kroz realistične svakodnevne situacije. Mama jedne četvorogodišnjakinje, doktorand na Filološkom fakultetu i istraživač-saradnik Instituta za srpski jezik SANU u onlajn vode se upustila 2012. kada je osnovala prvi balkanski lifestyle-wedding blog i vremenom podigla jednu od najuspešnijih agencija za organizaciju i stilizaciju privatnih i korporativnih događaja ­– Jedan frajer i bidermajer. Aktivna je kao mentorka mladim preduzetnicama u švajcarskom programu "Preduzimanje" .Od venčanja do roditeljstva kroz teme koje prate život jedne savremene žene, svoj individualni razvoj pretakala je iz iskustva u reči i na taj način stekla publiku koja iskreno voli i prati Frajera. Kroz različite medije bavi se osnaživanjem žena na privatnom i poslovnom planu, podrškom preduzetnica i razvojem domaće privrede.Blog i IG Frajera su je posvećeni nepretencioznom samorazvoju, ljudima koji veruju u lične sposobnosti, rade na sebi i vole da razmenjuju iskrena i realna životna iskustva.
profesor srpskog jezika i književnosti

Ivana Kovačević

Ivana Kovačević je nastavnik srpskog jezika i književnosti. Diplomske i master studije završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a sada je na doktorskim studijama na istom fakultetu.

Ivana Kovačević je nastavnik srpskog jezika i književnosti. Diplomske i master studije završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a sada je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Učesnik je na nacionalnim projektima, voditelj je obuka i treninga za nastavnike, predavač na nacionalnim i međunarodnim konaferencijama, seminarima i simpozijumima, rukovodilac višestruko nagrađivane literarne sekcije i dobitnik brojnih priznanja za nastavnike. Finalista je takmičenja ,,Global Teacher Prize 2020.“ u organizaciji Uneska i Fondacije ,,Varki“.
profesor razredne nastave

Marija Stošić

Marija Stošić, po vokaciji profesor razredne nastave – pedagoški savetnik. Autor akreditovanih programa za obuku odraslih usmerenih na razvoj informatičke i medijske pismenosti koje realizuje u...

Marija Stošić, po vokaciji profesor razredne nastave – pedagoški savetnik. Autor akreditovanih programa za obuku odraslih usmerenih na razvoj informatičke i medijske pismenosti koje realizuje u realnom i online okruženju na teritoriji Republike Srbije i Crne Gore, a povremeno se uključuju i nastavnici iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, iako za to područje obuke nemaju akreditaciju. Programe online obuke realizuje putem Obrazovno-kreativnog centra Bor čiji je saradnik. Na osnovu svog rada o digitalnom i onlajn učenju, bila je učesnik međunarodne konferencije o tehnologijama, obrazovanju i INTED 2019., koja se održavala u Valensiji u martu 2019. Dve godine zaredom deo je kompanije Majkrosoft koja se bavi razvojem savremene obrazovne tehnologije, didaktikom IKT-a i unapređenjem obrazovanja bira njen rad na osnovu koga je uvrštava u svoj tim stručnjaka za inovacije u nastavnom procesu. Pobornik je razvoja digitalne pismenosti i unapređivanja obrazovnog sistema kroz uvođenje savremene obrazovne tehnologije u nastavni proces, a poseban značaj pridaje razvoju IMP-a. Autor je međunarodnog projekta ,,Storytelling and digital media“, a na temu je govorila i kroz značajan broj autorskih radova od kojih je rad ,,Civic Education of Adults“ o značaju građanskog obrazovanja u oblasti IMP-a nagrađen na konkursku EPALA organizacije posvećene obrazovanju i razvoju odraslih. Njen rad sa mladom populacijom učenika osnovnoškolskog uzrasta prepoznaje se među kolegama, pa često svoj rad iz učionice prezentuje sadašnjim i budućih učiteljima, nastavnicima i stručnim saradnicima na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, u okviru akreditovanog Republičkog stručnog skupa Saveza učitelja Republike Srbije. O primeni IKT-a u procesu učenja svedoče i brojne nagrade: prvo mesto na Međunarodnoj smotri ,,Čitalići“ u kategoriji ,,Digitalni čitalići“, treće mesto Digitalni čas ,,Od igranja do programiranja“, drugo mesto na Međunarodnoj smotri ,,KREF“ u kategoriji obrazovnih filmova i brojne druge. Autor je brojnih metodičkih priručnika za realizaciju nastave ispred izdavačkih kuća i recezent udžbenika koji u nastavi koriste nastavnici i učenici mlađih razreda.
Kompozitor i društveni aktivista

Aleksandar Simić

Opus ovog poznatog umetnika obuhvata veliki broj dela za sve standardne ansamble – od muzike za solo instrumente uz pratnju klavira, preko tria, kvarteta, horske muzike, muzike za gudački i simfonijski orkestar, do klavirskog koncerta i vokalno-instrumentalnih dela

Opus ovog poznatog umetnika obuhvata veliki broj dela za sve standardne ansamble – od muzike za solo instrumente uz pratnju klavira, preko tria, kvarteta, horske muzike, muzike za gudački i simfonijski orkestar, do klavirskog koncerta i vokalno-instrumentalnih dela.Značajan deo njegovih kompozicija nastao je kao porudžbina u saradnji sa institucijama kao što su Ujedinjene Nacije, NASA, Vatikan, Jad Vašem, Ruska Federacija ili Stejt Department. Komponovao je muziku za pozorište, film, televiziju i internacionalna sportska takmičenja, a veliki broj važnih jubileja širom planete obeležavan je upravo izvođenjima Simićevih kompozicija. 2005.godine osnovao je autorski ansambl Aleksandar Simić i Serafimi, postavivši njihove koncerte na repertoar velike scene Narodnog pozorišta u Beogradu. Od tada, različite verzije ovog ansambla, pod istim imenom, su u saradnji sa lokalnim muzičarima nastajale i u drugim sredinama, poput Njujorka, Londona, Petrograda, Lisabona, Torina, Hamburga ili Delhija.Pored muzičkog, publici je dobro poznat i po svom društvenom angažmanu. Već je godinama portparol i aktivista humanitarnog fonda Svetlost, koji je u Srbiji poveo kampanje poput Sigurne ženske kuće ili Nacionalne kampanje za pomoć slepima, a kao pokretač projekta Note iz Srca (kampanje za besplatne kulturne sadržaje posvećene starima, siromašnima i hendikepiranima), održao je na desetine koncerata kroz koje je fokusirao pažnju zajednice i nadležnih institucija na sistemsko rešavanje problema ugroženih grupa.Veoma je značajan i Simićev doprinos međureligijskom dijalogu na globalnom nivou, kroz veliki broj inicijativa, tokom više od dvadesetpet godina. Član je upravnog odbora fondacije Pave the Way iz Njujorka i organizacije East West Bridge sa sedištem u Beogradu. Od 2007.godine sarađuje sa Centrom Simon Vizental i kancelarijom Tužilaštva za ratne zločine u Republici Srbiji u okviru operacije Poslednja Šansa. Od 2010. godine njegova saradnja sa Ujedinjenim Nacijama obuhvatila je na desetine inicijativa u domenu kulture, ljudskih prava, međureligijskog dijaloga, zaštite životne sredine i mirovnog aktivizma, kroz niz različitih struktura ove organizacije, od Generalne Skupštine, preko agencija i inicijativa UN, poput Alijanse Civilizacija, Uneskoa, Rio+20 ili Svetske Zdravstvene Organizacije, do same kancelarije Generalnog Sekretara.
Svaka limenka se računa

Nemanja Komatović

Diplomirani inženjer životne sredine i koordinator poznatog projekta ,,Svaka limenka se računa’’. Cilj ovog mladog čoveka jeste da reciklaža limenki postane jedan uobičajen model ponašanja.

Diplomirani inženjer životne sredine i koordinator poznatog projekta ,,Svaka limenka se računa’’. Ciljovog mladog čoveka jeste da reciklaža limenki postane jedan uobičajen model ponašanja. U skladu sanavedenim, gejmifikacija reciklaže i reciklaža predstavljena kroz umetnost njegova su pasija.
trener sportova izdržljivosti

Vladimir Savić

Naočare za plivanje na bazen je prvi put poneo sa 9 godina. Osvaja medalje na prvenstvima republike i države u plivanju u kategorijama kadeta, omladinaca i seniora u disciplinama 50 m i 100 m...

Naočare za plivanje na bazen je prvi put poneo sa 9 godina. Osvaja medalje na prvenstvima republike i države u plivanju u kategorijama kadeta, omladinaca i seniora u disciplinama 50 m i 100 m slobodnim stilom kao član Plivačkog kluba Dinamo iz Pančeva. Prvi put učestvuje na triatlonu 1993. godine. Jedan je od osnivača Triatlon kluba Tamiš iz Pančeva 1994. godine. U periodu koji sledi učestvuje na više od 200 triatlon trka, postaje dvostruki juniorski prvak države u triatlonu (1995, 1996) i trostruki seniorski prvak države u olimpijskom triatlonu (1997, 1998, 2009) kao i prvak države u akvatlonu (2007). Dve godine kasnije osvaja kup Srpske triatlonske unije (STU) i državno prvenstvo u Xterra triatlonu (2009). Član je triatlon reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije u periodima (1995-2000) i (2004-2014) tokom kojih postiže značajne uspehe i na međunarodnim nadmetanjima. Sedmostruki je osvajač medalja na Prvenstvima Balkana. Učestvovao je na trkama svetskog triatlon kupa, evropskim i svetskim triatlon prvenstvima i osvojio 2. mesto na Prvenstvu Evrope (2007, olimpijska distanca, kategorija AG 30-34), 1. mesto na Prvenstvu Evrope (2009, olimpijska distanca, kategorija AG 30-34), 1. mesto na Prvenstvu Sveta (2010, akvatlon-kategorija AG 30-34) i 1. mesto na Prvenstvu Evrope (2013, olimpijska distanca, kategorija AG 35-39).Pohađao je Gimnaziju „Uroš Predić” u Pančevu, prirodno-matematički smer (1991-1995), a nakon toga je završio studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu (1995-2004). Poseduje STU Trenersku licencu, ITU Trenerski sertifikat drugog nivoa, a takođe je i IRONMAN sertifikovani trener. Projekat COACHSAVIC započinje 2009. godine kao jedan od prvih projekata treniranja na daljinu u ovom delu Evrope.
CEO Strawberry Energy

Miloš Milisavljević

Miloš je preduzetnik i jedan od vodećih inovatora i izumitelja iz oblasti IoT, pametnih gradova. Pri svom radu kombinuje široku ekspertizu iz oblasti tehničkih nauka, iskustvo iz razvoja poslovanja i i temeljno...

Miloš je preduzetnik i jedan od vodećih inovatora i izumitelja iz oblasti IoT, pametnih gradova. Pri svom radu kombinuje široku ekspertizu iz oblasti tehničkih nauka, iskustvo iz razvoja poslovanja i i temeljno i detaljno poznavanje javnih regulativa. Njegova kompanija Strawberry energy pionir je u razvoju infrastrukture za pametne gradove, a proizvodnjom pametnih rešenja u javne prostore implementira IoT sisteme. Miloš je internacionalno priznat i nagrađivan govornik i lider u oblastima IoT, razvoja pametnih gradova i održivog razvoja.