Budućnost obrazovanja

je u celoživotnom učenju.

Kada je mašina zamenila rad konja, jačina motora počela je da se meri konjskim snagama. Trenutak u kom su mašine krenule da obavljaju poslove koje su ljudi do tada obavljali nazvan je automatizacijom i stvoreni su novi poslovi upravljanja mašinama. Danas mašine uče i same mogu da upravljaju automatizovanim procesima. Pravila igre se menjaju i okreću nas ka čoveku – mašine moraju služiti nama, a mi našoj planeti. Zato smo kreirali 4.0 FEST-a, festival koji predstavlja NOVA PRAVILA IGRE.

4.0 FEST je prvi festival posvećen inovacijama i promenama na tržištu rada inspirisan Industrijom 4.0. Prvi 4.0 FEST održan je 4. i 5. oktobra 2019. godine na Dorćol Platzu i imao je izuzetan odziv publike, ali i veliki broj učesnika. Tokom dva festivalska dana održano je 7 prezentacija u formi okruglog stola gde su posetiocima predstavnici privrede, javnog, obrazovnog i nevladinog sektora približili promene koje Industrija 4.0 donosi na tržištu rada. Pored toga, organizovana je radionica robotike za najmlađe, a svi posetioci imali su priliku da od učesnika festivala u okviru 8 festivalskih sektora (proizvodnja hrane, IT, mediji, pravni sektor, industrija zabave, STEM, ekologija, EU info corner) na licu mesta saznaju kako će izgledati poslovi budućnosti. Zabavni deo programa realizovan je tako da je publici nastupima na laserskoj harfi, plesne grupe praćene svetlosnim spektaklom, DJ Lee Davogić i benda irieFM i projekcijom animirano-dokumentarnog filma “Prema svetlosti” predstavio i koja sve zanimanja u okviru ove industrije postoje.

Zaključak prvog 4.0 FEST-a možda deluje surovo, ali je to nova realnost – siguran stalan posao više ne postoji. Vreme u kom živimo zahteva konstantno učenje, usavršavanje i praćenje tehnološkog razvoja. Fenomen celoživotnog učenja i novog pristupa obrazovanju nameću se kao prioritet u poslovanju. Ipak, nema mesta za iracionalan strah od toga da će nas roboti zameniti ili da će mašine izbrisati veći deo radnih mesta. Svaka industrijska revolucija u prošlosti donela je više novih radnih mesta nego što ih je zatvorila. Bitno je samo da pronađete svoje.

U svetu koji se ovako brzo menja, jedina strategija koja sigurno neće propasti je ne rizikovati. Ipak, najveći rizik je ne rizikovati.

Učesnici

DJ

Lea Davogić

Lea Davogić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek klavir. Uporedo se bavila modelingom i DJ-ingom, a danas je jedan od najpoznatijih beogradskih DJ-eva. Suvlasnik je jednog od...

Lea Davogić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek klavir. Uporedo se bavila modelingom i DJ-ingom, a danas je jedan od najpoznatijih beogradskih DJ-eva. Suvlasnik je jednog od...
programski direktor IS Petnica

Nikola Božić

Nikola Božić je programski direktor u Istraživačkoj stanici Petnica. Bavi se obrazovanjem, kao i popularizacijom i promocijom nauke. Organizovao je više desetina obrazovnih programa iz nauke za...

Profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Jedna je od osnivača i programska direktorka SeConS-a. Ekonomska sociologija je glavna oblast njenog akademskog interesovanja, a istraživanja i analize politika koje sprovodi fokusiraju se na probleme socio-ekonomskog razvoja, rodne ravopravnosti i socijalne integracije različitih društvenih grupa. Pored velikog iskustva u naučno-istraživačkom radu, ima i veliko iskustvo u primenjenim istraživanjima sprovedenim u saradnji sa međunarodnim institucijama (EC, DFID, WB, UNDP, UNHABITAT, UNHCR, ICMPD, DRC, itd.), državnim institucijama i organizacijama civilnog društva.Oblasti ekspertize:Socio-ekonomski razvoj, sa posebnim fokusom na rast i nejednakosti iz regionalne i strukturne perspektive;Siromaštvo i društveno isključivanje;Rodna ravnopravnost, sa posebnim fokusom na ekonomskim rodnim nejednakostima i pristup socijalnim pravima;Analiza tržišta rada;Socijalna ekonomija i preduzetništvo;Migracije i problemi društvene integracije migranata;Ekonomske strategije domaćinstava, posebno iz perspektive životnog toka;Procesi i odnosi unutar domaćinstava i porodica;Javne politike sa fokusom na zapošljavanju, socijalnim politikama, rodnoj ravnopravnosti.
Univerzitet Singidunum

doc. dr Mesud Adžemović

Mesud Adžemović docent Univerziteta Singidunum, uža naučna oblast Sistem zaštite životne sredine.Rođen je 1956. godine, docent Univerziteta Singidunum, uža naučna oblast ,,Sistem zaštite...

Mesud Adžemović docent Univerziteta Singidunum, uža naučna oblast Sistem zaštite životne sredine.Rođen je 1956. godine, docent Univerziteta Singidunum, uža naučna oblast ,,Sistem zaštite životne sredine”. Rukovodio i učestvovao kao član istraživačkog tima u realizaciji 10 stručno aplikativnih projekata koje je realizovao Fakultet za primenjenu ekologiju Futura, samostalno ili u saradnji sa Unijom ekologa UNEKO ili Fondom ,,Green Limes” sa akcentom na ekološko-ekonomske instrumente zaštite životne sredine, ekološko-bezbednosne aspekte zaštite, ali i na širok spektar ekoloških i ekonomskih determinanti održivih lokalnih zajednica. Saradnik na konferencijama i u brojnim stručnim časopisima.
Senior sistem inženjer VITAS group

Vladimir Milovanović

Vladimir Milovanović je senior sistem inženjer zaposlen u američkoj VITAS grupi, partneru Global Communities-a, odeljenju za finansijski softver. Bavi se analitikom informacionih sistema...

Vladimir Milovanović je senior sistem inženjer zaposlen u američkoj VITAS grupi, partneruGlobal Communities-a, odeljenju za finansijski softver. Bavi se analitikom informacionih sistema, serverskom infrastrukturom, virtualizacijom, naprednim web tehnologijama preko dvadeset godina. Radno iskustvo je sticao na tri kontinenta – u Americi, Evropi i Aziji, radeći na projektima intranet aplikacija, kolaboracije, mikrofinansija, BCP/DRP procedura, GDPR usklađenosti, ISO standardizacije, proaktivne podrške klijentima, primene novih tehnologija u praksi i razvoja informatičke pismenosti u nerazvijenim područjima od Amerike do Bliskog istoka. Poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa Microsoft i *NIX platformama, bežičnim komunikacijama, white hat hacking praksama. Sertifikovani je stručnjak za informacionusigurnost sa CISSP akreditacijom.
CDO and Industry Development and Ecosystem Director for AI&Cloud in Huawei CEE&Nordic

Goran Ličanin

Goran Ličanin je ekspert u oblasti Informacionih sistema i telekomunikacija. Obrazovanje je stekao u Rusiji i Americi, a nastavlja i dalje da se usavršava. Karijeru je gradio kroz male i velike projekte kako u...

Goran Ličanin je ekspert u oblasti Informacionih sistema i telekomunikacija. Obrazovanje je stekao u Rusiji i Americi, a nastavlja i dalje da se usavršava. Karijeru je gradio kroz male i velike projekte kako u svetu tako i u Srbiji u različitim industrijama poput energetike, zdravstva, transporta, državnog sektora i dr. Goran je imao prilike da radi i u Srbiji i u inostranstvu u međunarodnojkorporaciji, u malim privatnim firmama, ali je imao i svoju međunarodnu firmu punih 12 godina. Trenutno je na poziciji regionalnog direktora za razvoj biznisa u CEE&Nordic za kompaniju Huawei.
NVO Atina

Marijana Savić

Marijana Savić je osnivač ženske preduzetničke inicijative ,,Bagel Bejgl’’i direktorka UG ,,Atina’’ za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama. Sa svojim koleginicama Marijana...

Marijana Savić je osnivač ženske preduzetničke inicijative ,,Bagel Bejgl’’i direktorka UG ,,Atina’’ za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama. Sa svojim koleginicama Marijana je kreirala inicijativu koja kroz tržišnu ekonomiju pruža mogućnost za jačanje ženskog potencijala. Kroz Atinu i kreativno društveno preduzeće ,,Bagel Bejgl’’,Marijana stvara jedan siguran prostor za žene koje su žrtve trgovine ljudima kako bi mogle da nauče nove veština i nađu zaposlenje zajedno sa drugim ženama koje dolaze iz teško zapošljivih kategorija. Poslednjih 20 godina Marijana je posvetila aktivizmu i direktnojpodršci i pomoći žrtvama trgovine ljudima, svim oblicima iskorišćavanja i rodno zasnovanognasilja. ,,Bagel Bejgl’’ profit koristi za finansiranje oporavka žrtava, ali podržava i koncept zdrave, sveže hrane, bez aditiva, proizvedene od lokalnih proizvođača. Ženska i komšijska solidarnost, mesto na kome je borba za pravednije društvo ukusna i predstavlja sjajan model razvoja malih biznisa koje doprinosi smanjenju siromaštva posebno ugroženih socijalnih grupa – ,,Bagel Bejgl’’.
vodeći ocenjivač kvaliteta hrane IFS Food 6.1

Marija Slović

Prehrambeni tehnolog i preduzetnica, jedna od 700 vodećih ocenjivača u svetu za ocenjivanje IFS. Vlasnik jedne od omiljenijih gradskih prodavnica Domaccini. Marija je ponosna mama četvoro dece i izuzetno joj je važno da kao nacija posvetimo više pažnje kvalitetu hrane koju konzumiramo.

Prehrambeni tehnolog i preduzetnica, jedna od 700 vodećih ocenjivača u svetu za ocenjivanje IFS. Vlasnik jedne od omiljenijih gradskih prodavnica Domaccini. Marija je ponosna mama četvoro dece i izuzetno joj je važno da kao nacija posvetimo više pažnje kvalitetu hrane koju konzumiramo.
Radio-televizija Srbije

Sunčica Orašanin Maksimović

Student završne godine doktorskih studija na Fakultetu političkih nauka, od 2008. godine novinar u Javnom medijskom servisu. Autor više od 5.000 emitovanih rubrika iz različitih oblasti.

Student završne godine doktorskih studija na Fakultetu političkih nauka, od 2008. godine novinar u Javnom medijskom servisu. Autor više od 5.000 emitovanih rubrika iz različitih oblasti. Autor dokumentarne emisije ,,Izrael danas’’, kao i nekoliko naučnih radova iz oblastinovinarstva i medija. Kontinuirano radi na svom profesionalnom usavršavanju.
Portal Gaming World, preduzetnik

Toma Đorđević

Grafički dizajner, plesač, koreograf i preduzetnik. Jedan od osnivača prvog frizbi kluba u Srbiji, danas suvlasnik Portal Gaming World igraonice u Beogradu. U preduzetništvo se otisnuo...

Grafički dizajner, plesač, koreograf i preduzetnik. Jedan od osnivača prvog frizbi kluba u Srbiji, danassuvlasnik Portal Gaming World igraonice u Beogradu. U preduzetništvo se otisnuo sa mnogooptimizma, jer smatra da je to ključ za sreću. Zona komfora za njega nije opcija, stalno je u potrazi zakreativnim izazovima.
Direktor Asseco SEE

Dejan Đokić

Dejan Đokić je jedan od direktora u kompaniji Asseco SEE doo Beograd od februara 2017. godine.Već dugi niz godina je deo ove kompanije u kojoj se zaposlio kao projektni menadžer 2005.g. i u kojoj...

Dejan Đokić je jedan od direktora u kompaniji Asseco SEE doo Beograd od februara 2017. godine.Već dugi niz godina je deo ove kompanije u kojoj se zaposlio kao projektni menadžer 2005.g. i u kojoj je dalje gradio karijeru kao rukovodilac sektora za infrastrukturne servise. Vodio je i učestvovao u brojnim projektima od vitalnog značaja za kompaniju u finansijskom i javnom sektoru u regionu, kao i značajne regionalne projekte u domenu telekomunikacija.Završio je Mašinski fakultet u Beogradu na smeru industrijski inženjering.
Predsednik UO Pokreni se za posao

Milivoje Jovanović

Milivoje Jovanović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a master studije iz oblasi finansijaje završio na univerzitetu u Šefildu (Velika Britanija). Od početka karijere kao ekonomista,...

Milivoje Jovanović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a master studije iz oblasi finansijaje završio na univerzitetu u Šefildu (Velika Britanija). Od početka karijere kao ekonomista, Milivoje je svoj rad i obrazovanje usredsredio na profesionalnu podršku razvoju preduzetništva i MSP sektora u Srbiji. Kao jedan od osnivača ENECA-e 2005. godine, specijalizirao se za pružanje konsultantskih usluga i dodeljivanje donacija za osnivanje novih preduzeća iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga. Milivoje Jovanović je 2009. godine kreirao program Pokreni se za posao kao prvi i danas najistaknutiji program u Srbiji za podršku preduzetništva i malih i srednjih preduzeća.Ranije je radio kao menadžer za rad sa privredom u UniCredit Bank Serbia i kao Stručni saradnik za rad sa privredom u Sociėtė Generale Banci Srbija. Takođe je radio i kao menadžer/konsultant za grantove preduzetnika i MSP u nemačkoj NVO Help-Hilfe zur Selbsthilfe; ali i kao nacionalni trener i koordinator treninga za obuku u OEBS-u u (Organizacija za Evropsku Bezbednost i Saradnju).Milivoje Jovanović je predsednik Upravnog odbora Udruženja preduzetnika i malih preduzećaPokreni se za posao koje je osnovano 2016. godine i predsednik je Upravnog odbora Udruženja zarazvoj preduzetništva (URP).Milivoje je bio učesnik International Leadership Visitor Program (IVLP) – „Razvoj malog biznisa ipreduzetništva“ u februaru 2017. – koji je Ambasada SAD u Beogradu organizovala na poziv Stejtdepartmenta SAD, kao predstavnik preduzetnika i malih preduzeća u Srbiji. Redovan je član žirija na Belgrade Venture forum-u, Srpske asocijacije ekonomista, Srpske asocijacije menadžera i Centralnoevropskog foruma za razvoj. Milivoju je dodeljena Nacionalna nagrada u 2014. godini za poslovna dostignuća u okviru programa MALFIN od strane Junior Chamber International u Srbiji, dela JCI USA (Svetska federacija mladih lidera i preduzetnika).
Ekonomista

Aleksandra Bezmarević Stević

Aleksandra Bezmarević Stević po vokaciji ekonomista, a u duši veliki kreativac. Pre više od decenije od kada radi, koketira sa medijima i prodajom, a 5 godina radi marketing na društvenim...

Aleksandra Bezmarević Stević po vokaciji ekonomista, a u duši veliki kreativac. Pre više od decenije od kada radi, koketira sa medijima i prodajom, a 5 godina radi marketing na društvenim mrežama. Aleksandra kreira sadržaj na društvenim mrežama i do sada je radila sa klijentima iz različitih branši. Instagram profil doneo joj je nove mogućnosti, a na njemu deli savete o žongliranju izmedju roditeljstva i posla. Pored toga, vlasnik je i osnivač preduzetničke agencije koja se bavi digitalnim marketingom.
CEO Solagro

Nemanja Janić

Dipl. inženjer agroekonomije. Veliki zaljubljenik u prirodu i veoma aktivan na polju zaštite životne sredine. Jedan od tvoraca biodigestora za organski otpad na Gradskim Pijacama u Beogradu u okviru...

Dipl. inženjer agroekonomije. Veliki zaljubljenik u prirodu i veoma aktivan na polju zaštite životne sredine. Jedan od tvoraca biodigestora za organski otpad na Gradskim Pijacama u Beogradu u okviru volonterskog centra 2010-te. 2011. dobitnik priznanja USAID-a za najbolji biznis plan u oblasti popljoprivrede – sektor prerada mleka. Suosnivač Solagra, startapa koji se bavi projektovanjem i izradom digitalnih sistema za reciklažu ambalažnog otpada. Solagro je za protekle 4 godine višestruki dobitnik domaćih i inostranih nagrada za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji nekoliko ekoloških proizvoda: Solarna sušara za voće, povrće i lekovitobilje, Bicikl koji reciklira limenke, Promotivna presa za PET flaše, Pametni sistem za reciklažu limenki sa elementima igre i analizom podataka recikliranog materijala.
Ministarstvo kulture i informisanja

Maja Zarić

Maja Zarić je rođena 1980.godine u Beogradu, gde je 2004.godine diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katredi za orijentalistiku, arapski jezik i književnost.

Maja Zarić je rođena 1980.godine u Beogradu, gde je 2004.godine diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katredi za orijentalistiku, arapski jezik i književnost. Diplomu Master I u evropskim studijama specijalizovanu za pravo EU, Univerziteta Nansi iz Francuske stiče 2006.godine. Svoje usavršavanje nastavlja na IT Akademiji u Beogradu. Nakon pet godina rada u privatnom sektoru u oblasti finansijskih tržišta, a posebnomarketinga i korporativnih komunikacija, 2009. godine zapošljava se u Ministarstvu kulture i informisanja kao savetnik u Sektoru za informisanje. Realizovala je mnogo projekata iz oblasti javnog informisanja i blisko sarađuje sa predstavnicima Evropske Unije u Srbiji.
bend

irieFM

Prvi 4.0 FEST zatvoriće najbolji evropski rege bend ,,irieFM’’. Njihova muzika obradovaće sve ljubitelje rege zvuka, ali i ljubitelje džeza, fanka, soula. irieFM ne treba posebno predstavljati, samo se prepustite vrhunskom zvuku.

Prvi 4.0 FEST zatvoriće najbolji evropski rege bend ,,irieFM’’. Njihova muzika obradovaće sve ljubitelje rege zvuka, ali i ljubitelje džeza, fanka, soula. irieFM ne treba posebno predstavljati, samo se prepustite vrhunskom zvuku.
Kid Hub

Tijana Jovanović Petrović

Tijana Jovanović Petrović je komunikolog, društvena preduzetnica i edukatorka. Osnivač i direktor KidHub-a društvenog preduzeća koje je posvećeno osnaživanju kreativnog potencijala dece...

Tijana Jovanović Petrović je komunikolog, društvena preduzetnica i edukatorka. Osnivač i direktor KidHub-a društvenog preduzeća koje je posvećeno osnaživanju kreativnog potencijala dece i zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. Predstavnik je globalnog obrazovnog programa Designathon Works® koji podstiče decu da kreiraju rešenja ekoloških izazova pomoću novih tehnologija. Želi da inspiriše decu, aposebno devojčice da sebe vide kao stvaraoce, umetnike, naučnike – one koji kreiraju rešenja zadruštvene izazove!
JRJ izdavaštvo

mr Jovana Majstorović

Magistar ekonomskih nauka sa bogatim radničkim i upravljačkim iskustvom u oblasti privrednog razvoja, odnosa sa Vladom, domaćim i međunarodnim institucijama i upravljanja projektima.

Magistar ekonomskih nauka sa bogatim radničkim i upravljačkim iskustvom u oblasti privrednog razvoja, odnosa sa Vladom, domaćim i međunarodnim institucijama i upravljanja projektima.Oblasti ekspertize su joj poslovna diplomatija, međunarodni odnosi, investicije, zagovaranje ilobiranje. Bogatu biografiju upotpunjuje Jovanin angažman u porodičnoj izdavačkoj kući JRJ u čiji jerad uključena od 2018.godine. Inovativan pristup donosi pozitivne promene, a ovu mladuženu vodi uverenje da u Srbiji postoji prostor za unapređenje izdavaštva i plasiranje kvalitetnih dela dečije književnosti i književnosti za odrasle.Jovana je aktivni učesnik u društvenoj zajednici, osnivač i učesnik u razvoju jednog brojanevladinih organizacija iz oblasti kulture i obrazovanja i razvoja ženskog preduzetništva.
Nikola Tesla Foundation

dr Branimir Jovanović

Dr Branimir Jovanović rođen je 1955. u Beogradu gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Mašinski fakultet. U Muzeju Nikole Tesle je radio od početka profesionalne karijere sve do 2001...

Dr Branimir Jovanović rođen je 1955. u Beogradu gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Mašinski fakultet. U Muzeju Nikole Tesle je radio od početka profesionalne karijere sve do 2001. pozicijama arhiviste i kustosa a zatim i direktora Muzeja. Gotovo ceo istraživački i naučni rad posvetio je razumevanju ličnosti i dela Nikole Tesle. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Bepogradu sa temom ’’Teslindoprinos razvoju vazduhoplovstva’’, magistrirao je 1987. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u oblasti istorije i filozofije nauka na Teslinim mehaničkim oscilatorima, a doktorirao 1995. na matičnom Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom ”Teslindoprinos metodologiji istraživanja u mašinstvu”.Autor je brojnih stručnih i naučnih radova, knjiga i predavanja iz oblasti istorije nauke, posebno o Teslinim doprinosima. Bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik časopisa ’’Alterenergo’’ za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, predavao održivi razvoj na Fakultetu zaprimenjenu ekologiju u Beogradu i poslednjih godina se bavio konsaltingom u oblasti obnovljivih energija.Od 2019. godine predsednik je Nikola Tesla Foundation sa sedištem u Njujorku.
Filozofski fakultet Beograd; Secons

prof. dr Marija Babović

Profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Jedna je od osnivača i programska direktorka SeConS-a. Ekonomska sociologija je glavna oblast njenog akademskog interesovanja, a...

Profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Jedna je od osnivača i programska direktorka SeConS-a. Ekonomska sociologija je glavna oblast njenog akademskog interesovanja, a istraživanja i analize politika koje sprovodi fokusiraju se na probleme socio-ekonomskog razvoja, rodne ravopravnosti i socijalne integracije različitih društvenih grupa. Pored velikog iskustva u naučno-istraživačkom radu, ima i veliko iskustvo u primenjenim istraživanjima sprovedenim u saradnji sa međunarodnim institucijama (EC, DFID, WB, UNDP, UNHABITAT, UNHCR, ICMPD, DRC, itd.), državnim institucijama i organizacijama civilnog društva.Oblasti ekspertize:Socio-ekonomski razvoj, sa posebnim fokusom na rast i nejednakosti iz regionalne i strukturne perspektive;Siromaštvo i društveno isključivanje;Rodna ravnopravnost, sa posebnim fokusom na ekonomskim rodnim nejednakostima i pristup socijalnim pravima;Analiza tržišta rada;Socijalna ekonomija i preduzetništvo;Migracije i problemi društvene integracije migranata;Ekonomske strategije domaćinstava, posebno iz perspektive životnog toka;Procesi i odnosi unutar domaćinstava i porodica;Javne politike sa fokusom na zapošljavanju, socijalnim politikama, rodnoj ravnopravnosti.
Marketing direktor Yuhor a.d.

Vesna Stanković

Završila je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Svoju karijeru u Delta Holdingu započela je 2006. i nalazila se na pozicijima PR menadžera Delta Maxi Grupe, potom PR i marketing...

Završila je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Svoju karijeru u Delta Holdingu započela je 2006. i nalazila se na pozicijima PR menadžera Delta Maxi Grupe, potom PR i marketing menadžera Delta DMD Grupe. Od 2015. godine je na poziciji direktora marketinga kompanije Yuhor. Udata je i majka jednog sina.
RTS Planeta, pomoćnik izvršnog direktora RTS

doc. dr Tatjana Ćitić

Pomoćnik izvršnog direktora za razvoj i nove poslove/ rukovodilac Službe medijskih usluga Profesor komunikologije, Osnova novinarsta i Novinarstva u elektronskim medijima Univerziteta ,,UNION – Nikola Tesla’’.

Pomoćnik izvršnog direktora za razvoj i nove poslove/ rukovodilac Službe medijskih usluga Profesor komunikologije, Osnova novinarsta i Novinarstva u elektronskim medijima Univerziteta ,,UNION – Nikola Tesla’’. Bogata profesionalna karijera dr Tatjane Ćitić počela je 1995.godine u redakciji Televizije Beograd. Kontinuiranom edukacijom stiče znanje i zvanje iz različitih oblasti. Član radnih grupa, učesnik na međunarodnim konferencijama, dobitnik brojnih nagrada, predavač i inspirativan govornik. Jedan od pionira digitalne televizije u Srbiji. Još 2010. stekla je zvanje doktora političkih nauka na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, predmet Savremeni informaciono-komunikacioni sistemi, Doktorska teza: Razvoj digitalne televizije u Srbiji.
Mašinski fakultet Beograd

prof. dr Vidosav Majstorović

Prof. dr Majstorović rođen je 1952.godine u Čačku. Mašinski fakultet je završio 1976. godine, a doktorsku tezu odbranio 1988. Za redovnog profesora izabran je2000. godine. Profesor je bio na brojnim funkcijama...

Prof. dr Majstorović rođen je 1952.godine u Čačku. Mašinski fakultet je završio 1976. godine, a doktorsku tezu odbranio 1988. Za redovnog profesora izabran je2000. godine. Profesor je bio na brojnim funkcijama, od predsednika Nacionalne organizacije za kvalitet – JUSK (2009.godine do 2018.) do osnivača Međunarodne Konferencije ,,Industry 4.0 in Serbia’’. Objavio je preko 500 radova u domaćim i inostranim časopisima, zbornicima međunarodnih Konferencija i knjigama domaćih i stranih izdavača. Trenutno ima 31referencu na SCI/WoS listi, sa 514 citata. Objavio je i 42 knjige u zemlji i u svetu.
Predsedavajući Odbora direktora The Critical Communications Association

Mladen Vratonjić

Rođen u Beogradu 26. Septembra 1955. Završio Gimnaziju u Njegoševoj ulici broj 15 u Beogradu koja se u to vreme zvala Osma beogradska gimnazija a kojoj je 1991. vraćen stari naziv Treća beogradska gimnazija...

Predsedavajući Odbora direktora The Critical Communications Association (TCCA, www.tcca.info , Newcastle, UK) Potpredsednik, European Emergency Number Association (EENA, www.eena.org , Brussels, Belgium).Rođen u Beogradu 26. Septembra 1955. Završio Gimnaziju u Njegoševoj ulici broj 15 u Beogradu koja se u to vreme zvala Osma beogradska gimnazija a kojoj je 1991. vraćen stari naziv Treća beogradska gimnazija. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, odsek elektronika, smertelekomunikacije. Zadovoljan je činjenicom da se više od 35 godina bavi telekomunikacijama, kao onim što je želeo i za šta se školovao. Čitavu karijeru kao i većinu slobodnog vremena usmerio je na poboljšanjekomunikacije i odnosa među ljudima, kako u regionu Balkana tako i šire. Telekomunikacije su samojedno od sredstava koje može da pomogne da komunikacija i razumevanje između ljudi bude štobolje. Smatra da je osnovni preduslov dobre međuljudske komunikacije pristojno ponašanje,tolerancija i uvažavanje stavova drugih.Veruje da je uspeh rezultat kombinacije: 1. truda i odnosa prema okruženju, 2. ličnih sposobnosti i 3.datih okolnosti. Zato smatra da je neophodno stalno se usavršavati, shvatiti da nema “suvišnih”znanja i biti što svestraniji.
advokat

Vladimir Homan

Diplomirao je na Pravnom fakultetu BU, radio kao advokatski pripravnik od 1995.do 1999. i posle položenog pravosudnog ispita 2000.godine otvara svoju advokatsku kancelariju.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu BU, radio kao advokatski pripravnik od 1995.do 1999. i posle položenog pravosudnog ispita 2000.godine otvara svoju advokatsku kancelariju. Tri godine proveo je u Skupštini kao poslanik jedne stranke, nakon čega postaje i sekretar u dva ministarstva u Vladi Srbije.Od 2010. do 2013. godine direktor JP ETV, da bi se 2014. godine ipak vratio advokaturi.
advokat

Uroš Radenković

Svoju bogatu pravničku karijeru započeo je 2008.godine. Posle samo 7 godina odlučuje se na otvaranje sopstvene advokatske kancelarije, kancelarije Radenković.

Svoju bogatu pravničku karijeru započeo je 2008.godine. Posle samo 7 godina odlučuje se na otvaranje sopstvene advokatske kancelarije, kancelarije Radenković. Želja za radom i što kvalitetnijim zastupanjem svojih klijenata, vodi Uroša na dalje usavršavanje iz oblasti radnogprava, nadoknade štete, kompanijskog prava, izvršnog postupka. Posebno je fokusiran na postupke nadoknade štete od osiguranja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
Svaka limenka se računa

Nemanja Komatović

Diplomirani inženjer životne sredine i koordinator poznatog projekta ,,Svaka limenka se računa’’. Cilj ovog mladog čoveka jeste da reciklaža limenki postane jedan uobičajen model ponašanja.

Diplomirani inženjer životne sredine i koordinator poznatog projekta ,,Svaka limenka se računa’’. Ciljovog mladog čoveka jeste da reciklaža limenki postane jedan uobičajen model ponašanja. U skladu sanavedenim, gejmifikacija reciklaže i reciklaža predstavljena kroz umetnost njegova su pasija.